Identitate pierdută pe zi ce trece/ Gloriile Oţelului deplâng situaţia de la club
Foto: Bucuria după gol în momentele de glorie ale generaţiei anilor 90

Identitate pierdută pe zi ce trece/ Gloriile Oţelului deplâng situaţia de la club
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Foşti jucători emblematici pentru culorile roş-alb-albastre consideră că gruparea gălăţeană nu mai reprezintă deloc spiritul din trecut


Mai mulţi foşti fotbalişti, reprezentativi în istoria Oţelului, au afirmat că nu mai recunosc identitatea de altădată în actualul club. De altfel, doar Gelu Popescu, Anghelinei şi Viglianti, dintre foşti jucători importanţi ai roş-alb-albaştrilor, se mai regăsesc în organigrama clubului, după ce rând pe rând au fost îndepărtaţi fotbalişti care şi-au dedicat cu succes cariera pentru culorile roş-alb-albastre.

Fostele glorii ale clubului susţin că spiritul Oţelului, echipa de temut pentru orice adversar din ţară în anii trecuţi, e pe cale de dispariţie după ce a fost clădit cu trudă de generaţia anilor '90 şi dus spre pefecţiune de Costin şi compania în 2011, la câştigarea campionatului.

Actualul antrenor al Gloriei Buzău, Ion Viorel, cel care ridica spectatorii în picioare la şarjele sale ofensive în tricoul roş-alb-albastru, a tras primul semnal de alarmă, când a afirmat că Oţelul actual e un club care şi-a pierdut identitatea.

„Se ştie că Oţelul este a doua mea casă, dar la ce situaţie este la Galaţi, nu aş lua în calcul să revin, acum este un club care nu mai are identitate”, a spus cel alintat „Vioară”.

 

„Toate căpuşele au ajuns în jurul clubului”

 

Odată cu preluarea pachetului majoritar de acţiuni de către compania The Nova Group, clubul a început să se îndepărteze de suporteri prin diverse decizii ale actualei conduceri. Intrarea în insolvenţă, închiderea magazinului oficial, îndepărtarea oamenilor de încredere pentru fani din organigrama clubului, au dus la scăderea drastică a numărului de spectatori. De asemenea, au fost îndepărtaţi relativ uşor unii jucători care au câştigat campionatul, iar în locul lor au fost aduşi alţii cu care Oţelul se clasează acum pe locul 14, cu doar zece puncte în tot atâtea etape.

Ion Gigi, fost jucător al Oţelului în generaţia anilor 90, a spus că toţi cei care au ajuns acum la club au un alt interes decât cel al obţinerii de performanţe sportive.

„Pe mine nu mă mai reprezintă Oţelul actual. Au distrus clubul! Cred că echipa asta va dispărea, aşa cum au dispărut şi banii. Au renunţat la noi, cei care am pus suflet întotdeauna în ceea ce a însemnat Oţelul pentru noi, acum să dea cu subsemnatul, aşa ar trebui. E regretabil ce se întâmplă. Toate căpuşele au ajuns în jurul clubului. Unii se folosesc de clubul nostru de suflet ca de un muribund şi sug de la el ultimele resurse”, a spus Ion Gigi.

 

„Club fără identitate”

 

Cel care a marcat cele mai multe goluri pentru Oţelul din istoria clubului, fostul căpitan Viorel Tănase, spune că echipa ce joacă acum sub acest nume este orice altceva, dar nu adevăratul Oţelul. „Acum este un club, o echipă fără identitate. Nu mai este Oţelul meu, adevăratul Oţelul se caracteriza prin numeroşii jucători gălăţeni ce-şi dădeau sufletul pentru echipă, prin performanţă, printr-un spirit special care a fost distrus”, a declarat Tănase.

Acelaşi lucru, că Oţelul şi-a pierdut spiritul, îl simte şi Vergil Neagu, cel mai vechi suporter al Oţelul, susţinător al acestei echipe din 1967, când echipa abia fusese înfiinţată.

„La acel 0-4 cu Astra s-a spus că a fost un accident. A urmat eşecul cu Dinamo, probabil un incident şi aşa s-a ajuns la ruşinea de la Cluj. Sunt cu Oţelul în suflet din 1967 şi aşa va va fi mereu, dar acum parcă nu mai este chiar Oţelul meu. Îmi lăcrimează ochii, îmi plânge sufletul când văd cum îşi pierde identitatea şi spiritul roş-alb-albastru cu fiecare meci, cu fiecare zi care trece peste noi.”, a spus Vergil Neagu, suporterul în vârstă de 71 de ani.

 

Citit 2089 ori Ultima modificare Marți, 15 Octombrie 2013 15:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.