Oţelul a dat milioane de euro impresarului Codoban
Foto: Marius Stan, Narcis Răducan şi impresarul Ioan Codoban (dreapta), la un meci al Oţelului în Giuleşti

Oţelul a dat milioane de euro impresarului Codoban
Marius Stan, Narcis Răducan şi impresarul Ioan Codoban (dreapta), la un meci al Oţelului în Giuleşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce în urmă cu trei luni Viaţa liberă dezvăluia în premieră sumele foarte mari pe care impresarul Ionel Tătar Codoban le are de încasat de la Oţelul  (click AICI) de pe urma a trei transferuri făcute din vara anului 2012 încoace şi pentru care a cerut în instanţă insolvenţa clubului, reprezentanţii acţionariatului FC Oţelul au făcut publice documente care atestă că impresarul a încasat de la gruparea gălăţeană alte aproape 4 milioane de euro în perioada 2006-2012.

Banii respectivi reprezintă comisioane la transferurile numeroşilor jucători ajunşi la Oţelul prin intermediul lui Codoban. În cele mai multe cazuri, agentul a adus jucători liberi de contract sau pe sume mici dar prin contracte în care primea procent la eventuale transferuri ulterioare de la Oţelul.

Prin intermediul lui Codoban, din 2006 încoace la Oţelul au ajuns peste 20 de jucători, printre care Vâtcă, Gado, Daniel Stan, Emil Jula, Janos Szekely, Gabriel Giurgiu, Adrian Sălăgeanu, John Ibeh, Liviu Antal şi Milan Perendja,  mulţi dintre ei fiind apoi vânduţi pe sume considerabile.

Chiar şi după preluarea clubului gălăţean de către actualii acţionari, impresarul Ionel Codoban a continuat să colaboreze cu Oţelul, clubul având să-i plătescă acestuia numai pentru achiziţia brazilianului Antunes suma de 300.000 de euro plus TVA, acest transfer fiind perfectat în luna februrie a acestui an. De asemenea, în iarnă, la transferul lui Perendja în Rusia, agentul a avut un comision de 30 %, având de încasat 93.000 de euro. Se ajunge la peste jumătate de milion de euro din vara anului 2012 încoace adăugând şi comisionul de 50% (100.000 de euro plus TVA) din transferal lui Sălăgeanu la FC Vaslui, informaţii prezentate în exclusivitate de Viaţa liberă în iulie 2013.

Impresarul a declarat că nu are ce să ascundă în toată această poveste şi că a câştigat bani mulţi de la Oţelul pentru munca sa, argumentând cu aducerea de jucători care au făcut performanţă. “Cele expuse de către administratorul special (n.r. – Lucian Ciofoaia, preşedinte al Consiliului de Admistraţia al FC Oţelul S.A. şi apoi administrator special după intrarea în insolvenţă)  sunt deformate. Totul se reflectă atât în contabilitatea mea, cât şi în cea a clubului. Eu fac ce spune legea, în funcţie de ea s-au plătit şi banii. Actele sunt bine puse la punct, iar eu nu am ce să ascund. Totul este super în regulă! Nu îmi fac nici o problemă. Oțelul a avut buget mic? Păi numai din televizări au luat 2-3 milioane de euro, plus bani în urma transferurilor, la care se mai adaugă venituri. Sunt liniştit din orice punct de vedere şi nu am de ce să-mi fac griji. Poate să vină oricine să mă investigheze, chiar şi DNA-ul pentru colaborarea cu Oțelul! Banii pe care eu i-am luat sunt adunaţi în urma unei colaborări de cinci-şase ani, iar eu am plătit taxe de 24% la stat pentru ce am încasat. Da, am câştigat bani! Dar ce, muncesc pe gratis? Jucătorii aduşi de mine au făcut performanţă, au câştigat un titlu, iar Oţelul a câştigat mulţi bani şi din transferurile lor”, a declarat Codoban, pentru fanatik.ro.

Citit 2171 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Octombrie 2013 14:43

4 comentarii

 • postat de marius
  Duminică, 20 Octombrie 2013 08:26
  109.166.142.***
  Asa si?Cand o sa vedem ca se pune in miscare vreo ancheta care sa prezinte neregulile marelui primar si sa inceapa sa readuca banii furati la club?Se tot vorbeste dar actiuni din partea controalelor de la stat nimic.
  1
  4
  Raportează
 • postat de Observator
  Duminică, 20 Octombrie 2013 07:46
  5.13.147.***
  L-am auzit pe Porumboiu, comentand la tv., faptul ca aceste comisioane erau artificial umflate,si reprezentau bani negri,cu care nea Stanica mituia arbitri si oficiali ai FRF,lucru care l-a ajutat sa ia titlul.Tot Porumboiu spunea ca nea Stanica este zero barat ca om,dar galatenii(prosti in majoritate se subantelegea),l-au ales primar.Sa le fie de bine,vor avea ce au ales.Se pare ca locul lui nea Stanica este langa Becali,dar asta nu scuza prostia galatenilor.Dar nu-i nimic,noi suntem obisnuiti cu raul si de aceea ni se potriveste vorba aia:"da-i inainte mai flacau,ca o s-o ducem si mai ...bine".
  3
  3
  Raportează
 • postat de smecher
  Duminică, 20 Octombrie 2013 01:01
  5.13.197.***
  de aia ramase clubul falid
  2
  1
  Raportează
 • postat de rau
  Sâmbătă, 19 Octombrie 2013 14:23
  2.36.56.***
  Stan nu stie nimic,el è curat ca lacrima!!A adus un titlu si o supercupa( pt asta sunt recunoscator pe viata fata de Stan)dar asta nu il autorizeaza sa plece cu tot cascavalul de la club.
  1
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.