Noul antrenor al Oţelului nu se sperie de problemele de la club / Lienen: „Se poate face performanţă”

Noul antrenor al Oţelului nu se sperie de problemele de la club / Lienen: „Se poate face performanţă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tehnicianul german s-a declarat încrezător în potenţialul noii sale echipe şi nu se teme de situaţia din clasament sau de lipsa banilor


Cei din conducerea Oţelului l-au adus pe germanul Ewald Lienen, antrenor cu vastă experienţă în Bundesliga şi în campionatul Greciei, pentru a-l înlocui pe Ionuţ Badea şi a redresa situaţia echipei din clasament. Momentele dificile prin care trece gruparea roş-alb-albastră nu-l sperie deloc pe germanul Lienen, obişnuit să preia echipe în astfel de situaţii, aşa cum s-a întâmplat mai mereu în cariera sa, la FC Koln, Hansa Rostock, Borussia Moenchengladbach, Hannover sau Panionios.

„Când m-am dus la Panionios, clubul era într-o situaţie critică, fără bani şi fără rezultate. Banii nu reprezintă totul în fotbal, deşi cu ei faci transferuri. Nici la Panionios n-aveam bani, dar cu forţa grupului, cu mobilizarea tuturor celor din club,  am reuşit să ne clasăm de două ori la rând pe locul cinci, o performanţă foarte mare pentru acel club. Nu e foarte important ce nume au jucătorii, contează cât munceşte fiecare”, a spus Lienen.

Nu-l sperie obiectivul

Managerul general al FC Oţelul, Narcis Răducan, a spus că pentru acest sezon obiectivul tehnicianului german este de a clasa echipa în primele şapte echipe ale campionatului Ligii I, abia din ediţia următoare putându-se discuta de ţeluri mai îndrăzneţe. Germanul de pe banca Oţelului a spus că obiectivul e realizabil, având în vedere nivelul de forţe din Liga I.

„E un nivel destul de echilibrat în Liga I din câte am văzut. În afară de primele trei echipe, toate celelalte sunt apropiate valoric şi orice formaţie o poate învinge pe cealaltă. Ca antrenor îţi doreşti să câştigi toate partidele, chiar dacă nu-i posibil. Cel mai important este să muncim bine, să avem mentalitatea potrivită. Succes ai atunci când îţi propui să munceşti în fiecare zi pentru a-l obţine. Trebuie să muncim mult, dar cu plăcere”, a declarat Lienen.

Referitor la rezultatele slabe din acest sezon ale echipei, antrenorul neamţ a spus că problema nu e de valoare, ci a fost generată de lipsa de încredere a jucătorilor.

„Din câte ştiu, cel puţin zece jucători din echipa care a jucat în Liga Campionilor se află încă aici, aşa că nu poate fi vorba de lipsă de valoare, ci doar de lipsă de încredere în reuşită. Cel mai important pentru mine în alegerea făcută a fost că am văzut echipa şi potenţialul său, plus discuţiile cu Narcis Răducan şi Dan Adamescu care mi-au dat încredere că se poate face performanţă”, a adăugat tehnicianul german

Impact pozitiv la jucători

Directorul sportiv Alejandro Viglianti, un apropiat al jucătorilor, a spus că impactul numirii lui Lienen a fost pozitiv în rândul fotbaliştilor de la Oţelul. „Şi noi avem aşteptări mari de la antrenor. Am văzut un impact extrem de pozitiv la jucători odată cu numirea lui Lienen. Le-a câştigat încrederea încă de la primul antrenament şi cu toţii se vor mobiliza pentru a da tot ce au mai bun şi a-l impresiona pe noul tehnician. Am avut la club o experienţă foarte bună cu Dorinel Munteanu, alt antrenor cu şcoală germană, tocmai de aceea s-a optat către această variantă”, a spus Viglianti.

Primul meci cu Lienen pe banca Oţelului este programat luni, 11 noiembrie, de la ora 19.30, în deplasare cu ACS Poli Timişoara.

Citit 2251 ori Ultima modificare Joi, 07 Noiembrie 2013 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.