Decizie iminentă: FCM Dunărea îşi schimbă antrenorul

Decizie iminentă: FCM Dunărea îşi schimbă antrenorul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conducătorii echipei de pe ultimul loc din Ligii a II-a pregătesc o listă cu posibili înlocuitori ai lui Ion Balaur


Echipa gălăţeană din liga secundă, FCM Dunărea, a avut cea mai slabă primă parte a campionatului din ultimii zece ani, aflându-se după 11 meciuri, la finalul turului, pe ultimul loc al clasamentului, fără nicio victorie, cu doar trei puncte din tot atâtea remize. Cu acest bilanţ jalnic, situaţia antrenorului principal Ion Balaur este ca şi pecetluită, acesta urmând ca foarte curând să fie înlocuit şi probabil să ocupe un alt post în cadrul clubului.

De altfel, conducerea tehnică fusese avertizată înaintea ultimelor patru meciuri din tur că acestea reprezintă o ultimă şansă de redresare a situaţiei din clasament şi să arate un reviriment semnificativ în joc, însă fără efect. Eşec cu scorul de 2-3 acasă cu FC Clinceni, cu 1-4 la CSMS Iaşi, 0-0 pe teren propriu cu Farul Constanţa şi 0-1 în Giuleşti, cu Rapid, acestea au fost rezultatele din perioada „ultimatumului de patru meciuri”, astfel că prima măsură drastică este inevitabilă: schimbarea lui Ion Balaur.

Surse din interiorul echipei ne-au dezvăluit că cei din conducerea clubului lucrau ieri la întocmirea unei liste cu tehnicieni dintre care, în funcţie şi de felul în care vor decurge negocierile, să se aleagă noul antrenor principal. O decizie finală este aşteptată foarte curând, poate chiar astăzi, pentru ca noua conducere tehnică să poată fructifica cele două săptămâni rămase până la primul joc din retur, cel din 30 noiembrie, cu Rapid CFR Suceava, în deplasare.

 

La cinci puncte de salvare

 

În noul format al ligii secunde se va juca în sistem play-off (primele şase clasate) şi play-out (ultimele şase clasate) la sfârşitul sezonului regulat. FCM Dunărea se află la o distanţă de 12 puncte de evitarea locurilor de play-out, ceea ce înseamnă şanse mici de reuşită, astfel că rezultatele împotriva contracandidatelor capătă o importanţă deosebită. În play-out se va începe de la numărul de puncte obţinut contra celorlalte echipe aflate în lupta pentru evitarea retrogradării (locurile 7-12). La situaţia actuală, Dunărea ocupă tot ultimul loc, cu trei puncte, în timp ce echipele aflate momentan pe loc de play-out au următoarea situaţie intermediară: SC Bacău - zece puncte, Farul şi Unirea Tărlungeni câte opt puncte, CF Brăila - şase puncte, iar Rapid Suceava - cinci puncte. Astfel, echipa gălăţeană se află la cinci puncte de salvarea de la retrogradare în acest sistem de calcul. Vor retrograda ultimele trei clasate în play-out. 

Altfel, FCM Dunărea mai are de disputat trei partide din sezonul regulat până la finalul anului calendaristic, restul fiind programate în primăvara lui 2014. Până atunci se poate spera în revenirea pe plan sportiv a echipei la un nivel optim pentru a mai acumula puncte, mai ales împotriva formaţiilor de pe loc de play-out. Dunărea va juca după următorul program: pe 30 noiembrie la Suceava, contra Rapidului, plus alte două partide pe teren propriu, cu Unirea Slobozia (7 decembrie) şi ACS Berceni (13 decembrie).

Citit 2095 ori Ultima modificare Marți, 12 Noiembrie 2013 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.