Diseară, manşa tur a barajului Grecia - România / Finala noastră de Campionat Mondial

Diseară, manşa tur a barajului Grecia - România / Finala noastră de Campionat Mondial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa naţională de fotbal joacă prima manşă în deplasare, contra reprezentativei elene pentru un loc la turneul final din Brazilia, de anul viitor


După trei Campionate Mondiale ratate consecutiv şi 16 ani de rătăcire în fotbal, se speră că a venit timpul ca naţionala de fotbal a României să se afle din nou în elită, printr-o calificare la turneul final din Brazilia. Succesul zdrobitor în faţa Ungariei, victoria surprinzătoare din Turcia şi emoţiile din finalul campaniei din grupa de calificare, toate la un loc au crescut adrenalina şi speranţe din tabăra naţionalei României, care n-a mai participat din 1998 la un Campionat Mondial.

Echipa României va juca în această seară manşa tur a barajului de calificare la CM 2014, ce poate fi considerată o adevărată finală, cu Grecia, în deplasare, de la ora 21.45. Partida va fi transmisă în direct de România TV. Tricolorii au cel mai accesibil adversar posibil de la baraj, astfel că speranţele au crescut considerabil odată cu tragerea la sorţi.

Grecia a încheiat grupa de calificare pe locul secund, în spatele Bosniei, cu care a fost la egalitate de puncte. Naţionala condusă de portughezul Fernando Santos a primit doar patru goluri în zece partide, dintre care trei într-un singur meci, cel pierdut cu Bosnia, scor 1-3.

Din echipa României va lipsi doar Chiricheş, accidentat, dar selecţionerul Victor Piţurcă mizează pe dorinţa de afirmare a jucătorilor României şi entuziasmul generaţiei lui Maxim.

„Grecia este favorită, având experienţa de partea ei, dar nu va avea deloc un meci uşor cu noi. Avem o generaţie tânără care îşi doreşte să ajungă la cel mai înalt nivel, asta-i clar. Trebuie să şi reuşim, iar pentru asta vom lupta până la capăt. Am venit în Grecia să marcăm gol sau goluri ca să ne facem viaţa mai uşoară pentru retur”, a spus Victor Piţurcă.

Antrenorul Oţelului îi avertizează pe români

Ewald Lienen, antrenorul german al Oţelului care a activat mulţi ani ca tehnician în Grecia, a descris adversarul României din această seară ca fiind unul foarte bine organizat, care primeşte foarte greu gol.

„Au o naţională foarte bine organizată. N-o să vedeţi niciodată ca Grecia să câştige cu 4-0 sau să piardă cu 3-2. Ei câştigă cu 1-0 sau fac egal cu puţine goluri. Nu joacă atractiv dar câştigă. România e mai avantajată din punct de vedere tehnic, dar grecii sunt mai bine organizaţi. Pentru români ar fi bine să marcheze repede un gol, pentru că altfel nu vor avea spaţii să ajungă la poarta adversă”, a spus Lienen.

Tehnicianul german l-a pregătit în trecut pe golgheterul Greciei, Konstantinos Mitroglou, despre care a spus că-i cel mai periculos jucător al grecilor.

„Grecii au jucători foarte buni, pe mulţi dintre ei i-am şi antrenat şi îi cunosc foarte bine. Trebuie să fiţi atenţi la banda stânga a atacului lor şi în special la Mitroglou, pe care l-am şi antrenat. E un atacant foarte valoros, aflat într-o formă excelentă. Marchează meci de meci chiar şi în Liga Campionilor”, a adăugat Lienen.

Citit 981 ori Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2013 16:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.