Diseară, returul cu Grecia / România crede în calificare
Foto: Ciprian Marica, unul dintre cei care cred în şansele României la calificare

Diseară, returul cu Grecia / România crede în calificare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tricolorii trebuie să remonteze scorul de 1-3 din prima manşă pentru a prinde un loc la Campionatul Mondial din 2014


Amărăciunea rezultatului de vineri seară, când naţionala României de fotbal a pierdut în Grecia, scor 1-3, poate fi dată uitării prin mobilizarea tricolorilor pentru a reuşi o performanţă lipsită  vreme de 14 ani, calificarea la Campionatul Mondial. Selecţionata României a prins o zi slabă în Grecia şi are de muncit înmiit mai mult acum pentru a prinde biletele pentru anul următor, la turneul final din Brazilia.

Jucătorul de la care sunt cele mai mari aşteptări din tabăra tricolorilor, atacantul Ciprian Marica, a postat pe pagina personală de facebook o serie de mesaje mobilizatoare.

„Am pierdut o bătălie, dar împreună putem să fim atât de puternici cât să câştigăm războiul. Acum, la greu, avem nevoie de încrederea şi susţinerea voastră totală! Până la capăt! Hai România!”, a scris golgheterul naţionalei din preliminarii.

 

„Putem întoarce rezultatul”

Jucătorii naţionalei României s-au declarat încrezători în şansele de calificare, atacantul Marius Niculae fiind unul dintre cei care a spus că rezultatul de 1-3 poate fi întors.

"Mai avem un meci şi putem întoarce rezultatul. Sperăm să avem susţinerea publicului ca la meciul cu Ungaria. Trebuie să învăţăm din greşelile făcute, iar la Bucureşti să fim noi cei care câştigăm toate duelurile. Putem să nu luăm gol la Bucureşti, deoarece Grecia nu este ca Portugalia şi Croaţia, să aibă jucători care pot face diferenţa. Este o echipă muncitoare, ca şi noi. Putem remonta diferenţa. Avem dorinţa de a ne lua revanşa pentru că nu ne aşteptam să luăm trei goluri. Ne-au surprins la dueluri şi din cauza arbitrului care le-a permis asta", a spus Niculae.

Selecţionerul Victor Piţurcă nu se poate baza pe serviciile a doi mijlocaşi centrali după manşa tur, Alexandru Bourceanu şi Costin Lazăr, ambii suspendaţi. Primul va absenta pentru cumulul de avertismente pe parcursul campaniei de calificare, iar cel de-al doilea pentru cartonaşul roşu încasat în prelungirile partidei din Grecia. Pe de altă parte, cel mai probabil va reveni fundaşul central Vlad Chiricheş, refăcut după o fractură nazală.

România – Grecia este programat în această seară, de la ora 21.00, pe „Arena Naţională”, din Bucureşti. Partida va fi transmisă în direct de Antena 1.

Citit 837 ori Ultima modificare Luni, 18 Noiembrie 2013 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.