Miercuri: Termen-cheie în procesul de insolvenţă al Oţelului

Miercuri: Termen-cheie în procesul de insolvenţă al Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Administratorul judiciar al Oţelului va prezenta la Tribunalul Bucureşti raportul de activitate de la declanşarea procedurii


Este foarte probabil ca astăzi să se stabilească primele lucruri concrete în ceea ce priveşte procesul de insolvenţă al FC Oţelul SA, societate care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume. La Tribunalul Bucureşti este programată astăzi prima înfăţisare importantă, administatorul judiciar stabilit de instanţă vara trecută, Activ Lichidator IPURL, urmând să-şi prezinte raportul de activitate, în funcţie de care se va decide dacă se va trece la etapele următoare: finalizarea planului de reorganizare, supunerea acestuia spre aprobare Adunării Generale a Creditorilor şi apoi judecătorului sindic.

Reprezentanţii acţionariatului FC Oţelul spun că lucrurile au decurs cât se poate de bine de la demararea procedurii de insolvenţă şi că nu vor probleme cu intrarea în reorganizare.

47 de creditori

FC Oţelul S.A. a intrat în insolvenţă la începutul lunii iulie, iar apoi cei care au bani de primit de la club s-au trecut pe lista creditorilor. Aceasta este destul de lungă, cuprinzând 47 de persoane fizice şi juridice. De pe listă nu lipsesc Municipiul Galaţi, combinatul ArcelorMittal, ambele foste susţinătoare importante ale echipe din punct de vedere financiar, Şantierul Naval Damen, Apaterm, Apă Canal, Ecosal, SNTFC CFR Călători şi tipografia Evrika. De asemenea, surpinzătoare a fost înscrierea pe această listă a unei companii ce era anunţată în toamna anului trecut ca sponsor important al clubului, Astra Asigurări, ce are ca acelaşi acţionar majoritar ca FC Oţelul SA, holdingul The Nova Group, controlat de mul de afaceri Dan Grigore Adamescu.

În ceea ce priveşte persoanele fizice, printre creditori se află chiar şi actuali jucători ai Oţelului, precum Gabriel Giurgiu şi Cristian Sîrghi. De asemenea, pe listă se află aproape toţi cei care s-au aflat în conducerea tehnică a echipei în ultimul an, antrenorii Petre Grigoraş, Viorel Tănase, Ion Balaur, Tudorel Pelin, Marian Dinu, Ioan Dănuţ Moţei şi Tudorel Călugăru.

 

Citit 2329 ori Ultima modificare Marți, 03 Decembrie 2013 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.