Defavorizarea Oţelului a generat indignare naţională

Defavorizarea Oţelului a generat indignare naţională
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele FRF deschide o anchetă pentru a afla cum a ajuns Iulian Dima în arbitraj * Liga Profesionistă de Fotbal s-a sesizat şi cere un cetăţean străin care să facă delegările


Arbitrajul scandalos în favoarea celor de la Steaua din meciul de la Galaţi, cu Oţelul, scor 1-1, a generat reacţii vehemente din mai toate direcţiile, de la reprezentanţi ai multor altor cluburi din Liga I şi până la preşedintele FRF, Mircea Sandu. Arbitrului Iulian Dima este acuzat, printre multe altele, de neacordarea a cel puţin unui penalti pentru Oţelul, dictarea pentru un fault inexistent a loviturii libere din care Steaua a marcat şi mai ales că nu l-a eliminat pe stelistul Pintilii la un fault brutal din spate asupra lui Cooper. Până şi o parte dintre cei care sunt stelişti de-o viaţă şi-au exprimat indignarea, Emerich Jenei fiind unul dintre aceştia: “Acolo se impunea roşu direct. Ori este un arbitru foarte slab şi nu ştie cum e să intri de la spate, ori are vreun party pri… Noroc că adversarul nu a fost prins pe pământ, ci era cumva în cădere, că altfel…”.

Sandu: „Vreau să aflu cum a ajuns în arbitraj”

Mircea Sandu, preşedintele FRF, şi-a exprimat mirarea cum de a ajuns în arbitraj Iulian Dima la ce decizii a avut la Galaţi, declarând că va iniţia o anchetă în acest caz. „Evidenţa nu mai poate să ţină loc unui comentariu. Adică ai faulturi ca lumina zilei... Am să declanşez o anchetă ca să mă lămuresc şi eu ce s-a întâmplat cu acest băiat, cum a ajuns în arbitraj", a declarat Sandu.

LPF cere şef străin peste arbitri

Având în vedere şi că Iulian Dima este rudă cu team-managerul de la Steaua, Marius Ianuli, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) s-a sesizat şi a anunţat că intenţionează să propună FRF modificarea Regulamentului de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) pentru ca un cetăţean străin să poată face delegările brigăzilor de arbitri la partidele din Liga I. "Am stabilit că până în luna ianuarie la reluarea activităţii, printr-un dialog împreună cu FRF, vom analiza dacă exista posibilitatea modificării ROAF în sensul ca un străin să se ocupe de chestiunea delegărilor arbitrilor pentru meciurile de Liga I", a declarat Justin Ştefan, secretarul general al LPF.

 

„Arbitrul Dima a greşit numai într-o direcţie şi asta e foarte grav. Un arbitraj precum cel de la Oţelul – Steaua nu am mai văzut în viaţa mea, nu a  mai existat aşa ceva"

DUMITRU DRAGOMIR, fost preşedinte al LPF

 

„Suntem de râsul râşilor, nici în Africa de Est nu s-a mai văzut aşa ceva. Râdeam de unul singur în faţa televizorului"

IOAN NICULAE, patron Astra Giurgiu

„Toate deciziile au fost sfidătoare în favoarea steliştilor, aşa că nu văd de ce nu ar juca un meci oficial chiar lângă pomana porcului. Vor avea cu siguranţă, la fel ca în ultimul timp, specimene de genul lui Dima de la Galaţi, ale cărui greşeli flagrante sunt greu de contabilizat”

CORNEL DINU, administrator delegat Dinamo

Citit 2294 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Decembrie 2013 15:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.