Criză şi ipocrizie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În loc să-l anunţe imediat, după „dubla” falimentară cu Serbia şi Austria, că nu mai are ce căuta la cârma naţionalei, capii Federaţiei Române de Fotbal continuă să-l cocoloşească pe Victor Piţurcă. Că-i vor propune rezilierea pe cale amiabilă a contractului, că-i vor oferi despăgubiri de 250.000 de euro, că – vezi, Doamne! – ce mare antrenor este el şi cât de mult merită respectat, bla-bla…

Despre faptul că România ratează în mod lamentabil o calificare - cândva la îndemână - nu vorbeşte nici Mircea Sandu, nici Ionuţ Lupescu. Şi mai jenant este că Piţi n-a participat la şedinţa federalilor şi n-a avut nimic de obiectat după anunţul făcut de FRF-işti. El e Victor Piţurcă, să nu uităm asta…

* Ipocrizia din fotbalul românesc este doar un eşantion generos din marea de făţărnicie a vieţii politico-social-economico-sportive a ţării. De pildă, fostul mare jucător Gică Popescu îşi dădea într-un fel cu părerea după eşecurile recente ale echipei naţionale, pentru ca după aşa-zisa demitere a lui Piţurcă (procesul nu este încheiat!) să afişeze o poziţie cu totul diferită!

„Piţurcă trebuie să continue, nu trebuie înlăturat”, spunea iniţial Popescu, pentru ca acum să afirme că demiterea selecţionerului i se pare „un lucru normal”. Ar trebui ca bătutul câmpilor să fie considerat violenţă domestică, şi pedepsit ca atare.

* „Nu aducem un antrenor străin la naţională!”, anunţă federaţia lui Mircea Sandu, de ca şi cum ne-am fi făcut vreo iluzie de genul acesta. Alţii câştigă turnee finale de Europene sau Mondiale cu selecţioneri de altă naţionalitate pe bancă, noi căutăm să reşapăm nume care nu mai sunt de mult de actualitate.

Mai trist este faptul că şansele de calificare la Cupa Mondială din Africa de Sud au fost spulberate de un antrenor străin... de fotbal şi de civilizaţie.

* Criza evidentă care macină fotbalul autohton se reflectă şi-n ierarhiile mondiale. Clasamentul FIFA aproape că şi-a pierdut importanţa pentru noi, România coborând pe locul 28 după isprăvile din ultimele luni. Înaintea „tricolorilor” se insinuează Irlanda de Nord, Chile, Scoţia, Israel, Bulgaria, Elveţia sau Paraguay. Cei de la FIFA ori n-au obraz, ori au uitat cine este Victor Piţurcă!

Citit 974 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.