Diseară, la Hamburg, Cristian Ciocan boxează cu americanul Kevin Johnson
Foto: Ciocan chiar a slăbit zdravăn, la conferinţa de presă de miercuri arăta mai suplu ca niciodată

Diseară, la Hamburg, Cristian Ciocan boxează cu americanul Kevin Johnson
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Campionul european la profesionişti, versiunea WBO, susţine un meci extrem de important în încercarea de a ajunge să lupte pentru centura mondială a categoriei grea * Partida gălăţeanului va începe la ora 22.45 şi va fi televizată în direct de ProTV


Pugilistul Cristian Ciocan va susţine în această seară o partidă care-i poate netezi drumul spre postura de challenger al lui Vladimir Klitschko pentru titlul mondial. Pentru prima dată în cariera sa la „profi” (17 meciuri - 14 victorii), gălăţeanul va înfrunta un american, pe redutabilul Kevin Johnson, care are 34 de ani, a debutat la profesionişti acum 10 ani şi are în palmares 33 de partide: 29 victorii (14 prin KO), un egal şi trei înfrângeri.

Deşi iniţial a fost vorba de o dispută pentru in titlul intrecontinental, în cele din urmă va fi vorba de un meci de clasament, pe durata a 10 runde. Chiar şi aşa, miza este extrem de mare, mai ales pentru Ciocan, care se află pe locul 7 în ierarhia WBO şi are neaparat nevoie de victorie în această seară pentru a mai urca şi a avea astfel posibilitatea să lupte apoi, cel mai probabil anul viitor, într-o dispută al cărei învingător să devină challenger la titlul mondial.

Partida Ciocan vs. Johnson  va fi capul de afiş al galei ce va loc în Germania, la Hamburg. Evenimentul va fi televizat în România de sport.ro de la ora 21.00, iar meciul lui Ciocan va fi în direct pe ProTV şi Eurosport.

Adversarul lui Ciocan este cotat la acelaşi nivel cu românul, dar americanul este văzut ca favorit prin prisma experienţei superioare. Johnson a susţinut cel mai important meci al carierei în 2009, când era neînvins şi a luptat pentru centura de campion mondial cu celebrul Vitali Klitschko. I-a făcut faţă ucraineanului 12 runde, pierzând la puncte. Ultimul meci important, a cărui miză a fost desemnarea ca challenger pentru titlul mondial versiunea WBC, l-a avut în decembrie anul trecut, când a fost învins greu, la puncte, de unul dintre cei mai bine cotaţi pugilişti din lume în acest moment la categoria grea, britanicul Tyson Fury.

„Fără îndoială, Johnson este cel mai puternic adversar de până acum, simplul fapt că i-a rezistat 12 runde lui Vitali Klitschko spune totul. Dar îi asigur pe toţi susţinătorii mei de acasă că totul va ieşi bine pentru mine. Am făcut o pregătire excelentă, sunt în formă maximă. Am coborât în greutate până la 110 kilograme şi voi mai da jos până la meci, este necesar pentru un plus de viteză în faţa unui adversar foarte tehnic. L-am studiat foarte atent”, ne-a declarat Ciocan la sfârşitul săptămânii trecute, înaintea celor şase zile de izolare totală, fără telefon sau internet, precedente meciului.

„Cristi loveşte mai tare decât Kiltschko”

Felix Păun, primul antrenor al lui Ciocan, este convins că pecheanul se va impune prin KO. „Am discutat cu Cristi, e într-o formă deosebită şi foarte încrezător în propriile forţe. Sunt sigur că va câştiga, chiar dacă are un adversar mai puternic decât cei întâlniţi până acum. Johnson e talentat, cu multă experienţă, dar Cristi îl va învinge. Cristi loveşte mult mai tare decât Vitali Klitschko, cu o singură lovitură poate să doboare pe oricine. Cred că Hammer al nostru se va impune înainte de limita, Johnson nu va putea rezistă un meci întreg”, a declarat Felix Păun.

Citit 3184 ori Ultima modificare Joi, 19 Decembrie 2013 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.