Anul sportiv 2013 / Noile echipe, Phoenix şi Arcada, au fost performerele sezonului, alături de pugilistul Cristian Ciocan

Anul sportiv 2013 / Noile echipe, Phoenix şi Arcada, au fost performerele sezonului, alături de pugilistul Cristian Ciocan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adunăm cele bune, le scădem pe cele rele, tragem linie şi iese un bilanţ  al sportului gălăţean după afinităţile fiecăruia


Pentru împătimiţii handbalului, iese un total cu un minus crunt, pentru cei ai fotbalului unul pe linia de plutire, a acceptabilului, iar pentru cei care pun la suflet cam tot ce înseamnă sporturi de echipă, dă cu plus.

Marele eşec al anului a fost echipa de handbal feminin HC Danubius, înfiinţată în 2012 în cadrul unui proiect ce s-a vrut unul salvator pentru handbalul feminin din Galaţi, în condiţiile în care tradiţionala HC Oţelul era îngropată de problemele financiare. Însă, gruparea ce-l are preşedinte pe Dan Pantea şi care este finanţată de municipalitate a retrogradat din Liga Naţională, acolo de unde Galaţiul nu lipsise în ultimii 20 de ani, iar dezastrul s-a propagat şi în liga secundă, unde Danubius a ajuns o echipă amărâtă de pluton, cu speranţele la promovare alungate încă de pe la jumătatea turului.

În schimb, un alt proiect susţinut de municipalitate, cel al echipei de baschet feminin Phoenix (foto), a avut un succes peste aşteptări. Având culoar favorabil de promovare, l-a fructificat, iar cu un management performant s-a reuşit ca, din finanţarea de 150.000 de euro de la Primărie fără de care nu s-ar fi înscris în Liga Naţională, s-a format practic o nouă echipă. Una competitivă, care se află la finalul turului în prima jumătate a clasamentului, cu şanse mari să ajungă în play-off chiar de la debutul în eşalonul de elită.

În aceleaşi coordonate s-a încadrat şi echipa de volei masculin Arcada, clubul înfiinţat în 2012 reuşind din primul an de existenţă să promoveze în prima divizie, acolo unde are un parcurs la fel de bun ca al fetelor de la Phoenix: locul 7, mai mult decât onorabil pentru o debutantă.

La fotbal, anul a început cu o dezamăgire, eliminarea Oţelului din semifinalele Cupei şi a continuat la fel, cu probleme la nivelul acţionariatului, scandaluri, intrarea în insolvenţă. Totuşi, se încheie acceptabil, deasupra locurilor retrogradante. La divizionara secundă FCM Dunărea, care a început campionatul 2013-2014 cu ambiţii măreţe, bilanţul este jalnic: final de an pe ultimul loc, fără victorie.

 

Ciocan, trei victorii la box profesionist

Dincolo, la sporturile individuale, totalul are un plus semnificativ. Au excelat cei de la karate tradiţional (Karate Club, Meikyo şi Kodo), cu zeci de medalii la Campionatele Mondiale şi la Europene. A fost şi anul dansului sportiv, cu Mihai Vlad Paraschiv devenit recent vicecampion mondial, după ce în prealabil îşi mai trecuse în palmares două medalii de bronz, una la europene şi cealaltă la mondiale. În capul listei este şi pugilistul Cristian Ciocan, campion european la profesionişti, care i-a învins în acest an pe Oleg Mazikin (KO tehnic în repriza a şasea), Leif Larsen (KO în repriza a şaptea) şi Kevin Johnson (la puncte), ultimii doi pornind drept favoriţi înaintea duelurilor.

Citit 830 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Ianuarie 2014 23:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.