A început restructurarea lotului / Lista plecărilor de la Oţelul

A început restructurarea lotului / Lista plecărilor de la Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Trei fotbalişti sunt ca şi plecaţi de la gruparea gălăţeană, în timp ce alţi şase vor fi liberi să-şi găsească echipă la vară dacă nu vor semna prelungirea

Oţelul a încheiat prima parte a campionatului (turul plus două etape din retur) pe locul 14, cu 18 puncte, la egalitate cu Viitorul, formaţia de pe 15 – loc de retrogradare. Astfel, după o perioadă plină de rezultate nesatisfăcătoare, Ewald Lienen şi Narcis Răducan se pregătesc să mute pe piaţa transferurilor. În plus, se va renunţa la o parte dintre jucătorii actuali. După plecarea lui Paraschiv şi despărţirea cu scandal de Grahovac, alţi trei componenţi ai lotului din actuala ediţie de sezon se pregătesc să-şi încheie socotelile cu Oţelul.

Primul pe listă este portarul Ionuţ Boşneag. Acesta a venit la sugestia antrenorului Ionuţ Badea, ca înlocuitor pentru răzvrătitul Grahovac. Goalkeeperul în vârstă de 31 de ani a fost folosit în cinci partide, în care a încasat 15 goluri. Altfel spus, cu Boşneag în poartă Oţelul a încasat, în medie, trei goluri pe meci. Singurul joc oficial la care Boşneag a închis poarta fără să primească gol a fost chiar la debut, cu FC Braşov (1-0). Contractul său expiră în această iarnă, iar clubul nu va activa clauza de prelungire.

Conform unor surse din cadrul clubului, ceilalţi doi jucători pe picior de plecare sunt Lucian Murgoci şi Diego Sevillano. Primul a prins din ce în ce mai rar echipa în ultima vreme, dezamăgindu-l prin prestaţia sa pe germanul Ewald Lienen la meciul cu Viitorul, scor 3-4, când a şi fost scos înainte de pauză.

Argentinianul Diego Sevillano a fost aşteptat de suporterii Oţelului aproape două luni pentru ca atacantul să debuteze în culorile roş-alb-albastre, dar sud-americanul a dezamăgit crunt. Deşi are contract până în vară, cu opţiune de cumpărare, gruparea gălăţeană nu mai e interesată de serviciile sale.

 

Mulţi jucători sunt aproape de final

Pe lângă cei trei, Oţelul mai are în lot alţi jucători care la vară îşi termină contractele şi trebuie să le înnoiască în cazul în care conducerea clubului consideră că aceştia corespund în continuare cerinţelor. Trei dintre ei au şanse mici să continue din vară, fiind vorba de Brăneţ, Costin şi Băjenaru. În cazul celui de-al treilea sunt şanse mari ca încă de acum să fie pus pe liber. Deşi are contract până la finalul sezonului, brazilianul Henrique a confirmat la Oţelul şi îi va fi activată clauza pentru încă două sezoane. Un caz special îl reprezintă Armando Cooper, care e împrumutat de la Godoy Cruy până la sfârşitul anului.

Revenit după o accidentare care l-a ţinut mai bine de un an pe tuşă, Silviu Ilie se află şi el în ultimele şase luni de contract, iar o decizie în cazul său va fi luată la finalul sezonului.

 

Un portar, prioritate de transfer

Una din cauzale rezultatelor nesatisfăcătoare din acest sezon ale Oţelului o reprezintă şi gafele portarilor. Astfel, conducerea gălăţenilor s-a orientat deja către un portar din străinătate, care va veni până la plecarea în cantonamentul din Spania.

Citit 5088 ori Ultima modificare Vineri, 03 Ianuarie 2014 09:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.