Marius Stan: „Nu există corupţie la Oţelul!”

Marius Stan: „Nu există corupţie la Oţelul!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Şeful clubului dunărean, convins că nu-l va afecta ancheta DNA, spune că asistă liniştit la campania de curăţare a fotbalului autohton, până ieri după-amiază fiind ridicaţi doar Cornel Penescu şi Constantin Gheorghe * „Stenogramele DNA vorbeau încă din februarie despre faptul că noi n-avem nicio problemă. Oţelul n-a fost implicat în afaceri necurate”, a comentat directorul general al grupării roş-alb-albastre *

Arestările recente din fotbalul românesc şi declaraţiile făcute pe marginea campaniei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la prima vedere destul de agresivă, au făcut multe valuri, fiecare încercând să-şi protejeze numele şi clubul. Aproape că nici apropiaţii, prietenii din viaţa fotbalistică de zi cu zi, nu mai contează – fiecare îşi apără cât mai scump pielea, conform unei sintagme clişeizate.

„Vor urma şi alte arestări”, „Să nu vă mire dacă va fi ridicat şi X-ulescu”, „Să vedeţi ce prăpăd va fi!”, iată numai câteva dintre enunţurile făcute „la cald” de oamenii din industria sportului-rege.

Aşadar, în funcţie de probe, după patronul lui FC Argeş, Cornel Penescu, şi preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri, Gheorghe Constantin, este posibil să vedem şi alţi reprezentanţi ai fenomenului cu cătuşe la mâini. Circul abia a început…  

Oţelul a fost crunt penalizat

Cu sprijinul DNA, cotidienele sportive prezentau, în luna februarie, o suită de stenograme ale telefoanelor „otrăvite” din Liga I, multe matrapazlâcuri ieşind atunci la iveală: de la încercarea de mituire a adversarului şi până la „cumpărarea” de arbitri.

Marius Stan, directorul general al Oţelului, exclama cu acea ocazie că „noi şi Rapidul suntem cele mai curate echipe din ţară, iar stenogramele DNA stau mărturie. Nu suntem implicaţi în nicio afacere necurată”.

Este drept, în acele discuţii luate în derâdere, chiar şi de unele persoane care acum stau după gratii, nu se pomenea numele clubului gălăţean, grupare care în 2008 a fost ţinta celor mai multe „castane” din partea Federaţiei: excluderea injustă din cupele europene, suspendări-record pentru jucători, antrenorul principal şi directorul general. Până şi stadionul i-a fost „închis” două etape, iar licenţa pentru sezonul în curs a atârnat de un fir de păr.

„Are cineva probe de la meciul cu Buzăul?”

Mircea Sandu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a vorbit luni şi despre mafia pariurilor sportive care ar fi trucat în ultima etapă a campionatului partida FC Braşov – Gloria Buzău. După înfrângerea de pe teren propriu a „oţelarilor” cu cea mai slabă formaţie a întrecerii (1-2 cu acelaşi Buzău!), s-a zvonit în Galaţi că rezultatul final a fost dictat întocmai de către casele de pariuri, probabilitate respinsă vehement de Marius Stan.

„N-a fost prima dată când am fost acuzaţi pe nedrept, însă nenorocirea este că în România tocmai nevinovatul trebuie să-şi dovedească neimplicarea. Oricine poate spune orice, însă contează numai probele. Dacă cineva poate să dovedească faptul că meciul cu Buzăul a fost necurat, s-o facă. N-am însă nicio emoţie pentru că la Oţelul nu există corupţie”, a replicat directorul general al roş-alb-albaştrilor.

Explicaţie foto: Marius Stan (mijloc) zice că nu i s-a mărit pulsul după ce DNA-ul a început să aresteze personaje importante din fotbalul românesc

Citit 1637 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.