Primii antrenori ai lui Bute îl văd mai valoros ca Pascal/ Meci decisiv pentru relansarea carierei

Primii antrenori ai lui Bute îl văd mai valoros ca Pascal/ Meci decisiv pentru relansarea carierei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ani la rând în care Bute i-a făcut pe români să se bucure de victoriile sale, a urmat înfrângerea usturătoare în faţa lui Froch, în urmă cu doi ani, la categoria supermijlocie. Acum, boxerul de 33 de ani, născut în Pechea, revine din nou în atenţia publicului, la categoria semigrea, urmând să lupte duminică dimineaţă (6,15 ora României) cu pugilistul canadian Jean Pascal la Montreal (duminică dimineaţă la Bucureşti, în jurul orei 6,15), într-un meci care are drept miză centurile NABF şi WBC Diamond, precum şi poziţia de challenger la titlul mondial WBC, deţinut de Adonis Stevenson.

Tehnicienii gălăţeni care l-au antrenat pe Bute înainte de trecerea acestuia la profesionişti susţin că românul este mai valoros decât adversarul său şi cred în victorie.

Felix Păun, antrenorul care l-a descoperit pe Bute, estimează că totul depinde de modul în care a reuşit Bute să-şi revină din punct de vedere psihic după singurul său eşec din cariera la profesionişti.

„Eu văd un meci cu şanse egale. Jean Pascal are avantajul că a boxat mai mult timp la această categorie, dar Lucian are mai multe calităţi de partea sa. Pascal se bazează mult pe forţă, e un boxer dur. Bute are tehnică, viteză, deplasare bună în ring, calităţi extraordinare pentru un boxer. La acest meci totul depinde de mobilizarea fiecăruia la momentul respectiv. Dacă Lucian va reuşi să treacă peste momentele grele din meci, atunci are şanse foarte mari să câştige. Normal că îmi doresc să câştige Lucian, dar pentru asta trebuie să uite tot ce a fost la meciul cu Froch”, ne-a spus Felix Păun.

„Upercut de stânga, la corp”

Antrenorul Octavian Tabără, cel care l-a pregătit pe Bute de când era junior şi până când a trecut la profesionişti, apreciază că pugilistul gălăţean ar trebui să caute să-şi doboare adversarul cu upercutul de stânga, la corp. „Nu concep alt deznodământ, sunt convins că Bute va fi învingător. Lucian este unul dintre cei mai inteligenţi pugilişti pe care i-am antrenat şi n-au fost deloc puţini, sunt sigur ca ştie ce are de făcut şi îşi va respecta strategia pentru acest meci, unul foarte greu, Pascal este un dur, s-a văzut asta şi în meciul cu «Rechinul» (n.r. – Adrian Diaconu). Nu este omul pe care să-l dai jos cu lovituri la cap, cred că Lucian ar trebui să insiste cu upercutul de stânga, una dintre armele sale forte. Să lovească şi să plece, să nu stea la bătaie, astfel să-şi pună în valoare viteza şi tehnica. Dacă tactic şi fizic este foarte bine pregătit,  n-are cum să piardă acest meci”, a declarat Octavian Tabără.

Victoria îl poate readuce în prim-plan

În cazul unui succes al lui Lucian Bute împotriva lui Jean Pascal, pugilistul gălăţean poate spera din nou la titlul de campion mondial. Felix Păun consideră că Bute are şanse mari să devină campion la categoria semigrea, la care va boxa cu Pascal, dacă va câştiga duminică dimineaţă.

„Dacă va câştiga în faţa lui Jean Pascal, atunci va intra din nou în cărţi pentru titlul mondial, ar fi extraordinar să reuşească un succes care să-l propulseze către centura mondială. Totul depinde de acest meci. Dacă pierde, nu-i exclus să se retragă, dar am încredre că nu se va ajunge aici, a mai spus Felix Păun.

Lucian Bute are în palmares 30 de victorii din 31 de partide la profesionism, dintre care 24 prin K.O., căpătând denumirea de „Mr. K.O.”. Ultimul meci al lui Bute a fost tot la categoria semigrea, în noiembrie 2012, cu Denis Grachev, atunci când pugilistul din Pechea s-a impus prin decizie unanimă şi a obţinut centura NABF.

Citit 1489 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Ianuarie 2014 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.