VIDEO/ De tot râsul! Cele mai tari perle ale fotbaliştilor. Nu la BAC, ci la declaraţii

VIDEO/ De tot râsul! Cele mai tari perle ale fotbaliştilor. Nu la BAC, ci la declaraţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe lângă gafele din teren, jucătorii mai comit şi erori de vorbire atunci când oferă declaraţii. Nu toţi, dar unii dintre ei au dat cu băţul în baltă rău de tot, când a fost cazul să vorbească în public. Ultimul exemplu este Mihai Pintilii, jucătorul Stelei, om de bază la echipa naţională în mandatul lui Victor Piţurcă. După un meci amical disputat de echipa sa cu nemţii de la Werder Bremen, Pintilii a oferit pentru Digi24 (CLICK AICI PENTRU VIDEO) o declaraţie halucinantă: „Sper, uşor-uşor, să intrăm pe făraş normal şi să începem să câştigăm meciurile. Recent, la primul amical al Stelei, un al fotbalist, Latovlevici, a spus după ce echipa sa a pierdut cu Nurnberg, scor 1-5: „A fost un test util, e bine că n-am primit multe goluri”.

Totuşi, Pintilii şi Latovlevici nu-s singurii stelişti care intră în categoria celor cu declaraţii de tot râsul. Unul dintre căpitanii echipei bucureştene din anii trecuţi, Mirel Rădoi, a spus despre Mihai Stoica la momentul primei plecări a managerului de la Steaua, că acesta era „pliantul perfect între suporteri şi echipă”!

Cam din aceeaşi perioadă s-a remarcat şi declaraţia lui Marius Măldărăşanu, când juca pentru Rapid, înaintea unui meci de campionat: „E un meci de care pe care, dar nu putem spune că-i decisiv”. Tot la începutul anilor 2000, pe vremea când juca la Steaua, Ionel Dănciulescu a spus despre fanii echipei sale: „Suporterii noştri sunt 80 la sută din Bucureşti şi 40% din Provincie”.

Cel mai cunoscut fotbalist pentru gafele sale este Claudiu Răducanu, care a jucat, surprinzător sau nu, tot la Steaua. Pe lângă faptul că a acceptat să locuiască într-un blocnotes, s-a remarcat, mai ales, prin declaraţia: „Canicula a mai făcut două victime? Sper ca poliţia să-şi facă datoria şi s-o prindă!”. Mai multe despre Claudiu Răducanu:

Un jucător care a înscris în poarta Oţelului în sezonul în care gălăţenii au câştigat campionatul, Nicolae Zuluf, a oferit o declaraţie pe care cu greu o poţi crede dacă n-ai vedea şi clipul. La un meci Astra – Mioveni (Zuluf se transferase de la Victoria Brăneşti la CS Mioveni între timp), când şutul lui Pătraşcu a trecut prin plasa laterală: „La mingea asta a fost un gol superb. Deci, chiar mi-a plăcut. Dar, din păcate, din câte am văzut, nu a fost. Acum nu ştiu, a fost sau n-a fost…Deci a fost un gol frumos în final, într-un final că a anulat golul, dar în schimb, mie, nu ştiu, n-am văzut. N-am fost nici atent pe fază să vad, dar prima fază am văzut foarte frumos, un gol superb. Deocamdată, ce să zic!?”.

Entuziasmat de primul loc în clasament, în ediţia 2011-2012, Marius Nicuale de la Dinamo a declarat: „Poate că mulţi ne vedeau în a doua sau chiar în a treia jumătate a clasamentului”.

Nicolae Mitea concurează serios pentru premiul onorific de fotbalist cu cel mai mic IQ. Printre multele sale gafe din declaraţii se remarcă cea oferită înaintea meciului cu Olanda, pe vremea când era convocat la echipa naţională: „Sunt pesimist. Cred că putem bate Olanda”.

Tot de la echipa naţională a venit nedumerirea lui Gabriel Tamaş, referitor la numărul de goluri pe care trebuie să-l înscrie România ca să câştige. „Dacă am fi marcat mai multe goluri decât ei, poate am fi câştigat”.

Legături cu Oţelul

Alexandru Bălţoi şi Ionuţ Badea au fost jucători ai Oţelului în diferite perioade. Badea a fost şi antrenorul gălăţenilor, chiar în debutul acestui sezon. Cei doi au jucat împreună la Dinamo, iar Bălţoi i-a dedicat un gol lui Badea, spunând: „Acest gol i-l dedic lui Ionuţ Badea, care a născut azi-dimineaţă o fetiţă, iar golul i-l dedic lui”. E drept că Ionuţ Badea are o fetiţă, dar, conform lui Bălţoi, nu putem fi siguri dacă îi e tată sau mamă.

Cornel Râpă, pe vremea când juca la Oţelul, a debutat la echipa naţională, impresionând prin evoluţia sa, dar mai ales prin declaraţia oferită la final. A repetat ca un robot „Sper să fiu cu picioarele pe Pământ şi să-mi fac cât mai bine treaba”. Nu ştim dacă e coincidenţă, dar Râpă a ajuns între timp la Steaua.

Pe la Oţelul a jucat şi Gabriel Boştină, în vremea conducerii lui Mihai Stoica. Acesta a făcut pasul la Steaua odată cu managerul, iar înaintea returului din optimile Cupei Uefa, cu Betis (în tur a fost 0-0), Boştină nu era hotărât în privinţa numărului de goluri pe care echipa sa trebuie să-l înscrie ca să se califice: „Nu ştiu câte goluri ar trebui să marcăm ca s-o eliminăm pe Betis. Cât mai multe ar fi suficiente”.

Un alt fost jucător al Oţelului, care a trecut şi pe la Steaua, Victoraş Iacob, a spus care e echipa sa favorită: „Steaua e flebeţea mea”.

Dacă mai ştiţi şi alte perle ale fotbaliştilor, poastaţi-le la secţiunea de comentarii.

Citit 9095 ori Ultima modificare Vineri, 17 Ianuarie 2014 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.