Alături de campionul nostru/ Lucian Bute, în faţa revenirii spre titlul mondial

Alături de campionul nostru/ Lucian Bute, în faţa revenirii spre titlul mondial
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pugilistul gălăţean va boxa, duminică dimineaţă, împotriva lui Jean Pascal, într-un meci decisv pentru viitorul carierei sale


Mister K.O, aşa cum e supranumit Lucian Bute, revine în ring după aproape un şi jumătate de pauză. Adversar îi va fi Jean Pascal, un canadian de origine haitiană, care l-a învins deja de două ori pe un alt român - Adrian Diaconu. Bute, după cum a spus-o chiar el, are nevoie de un succes pentru a-şi recăpăta încrederea în urma singurei înfrângeri de la profesionişti, cea cu Froch, din mai 2012. Pugilistul originar din Pechea ar fi trebuit să lupte cu Pascal încă din luna martie a anului trecut, dar o accidentare la mână l-a determinat să amâne partida.

„Sunt pregătit pentru acest meci, am mare nevoie de o victorie pentru a-mi reveni complet după eşecul cu Froch. Psihic, am depăşit deja momentul, dar îmi trebuie un succes important. Mă simt în formă, sunt foarte bine pregătit pentru meciul cu Pascal. El a vorbit foarte mult încă de anul trecut şi vreau să-i închid gura. La sfârşit, sper ca toţi oamenii să-mi strige mie numele”, a spus Lucian Bute.

Fanii, antrenorii şi specialiştii, mizează pe Bute

Anii la rând în care Lucian Bute îi făcea fericiţi pe români cu victoriile sale n-au fost uitaţi, iar pugilistul gălăţean a fost asaltat cu mesaje de încurajare pentru meciul împotriva lui Pascal, mai ales pe pagina personală de Facebook. „Hai, Luci, dă-i tare!”, a exclamat Gabi Pasat, în timp ce Adrian Pintilie a spus: „Atât îmi doresc de la Bute, mult tupeu în ring, că în rest e un boxer foarte talentat. Baftă, Lucian!”. De asemenea, Bute are fani nu doar în România, ci şi în Canada, ţara care l-a „adoptat” ca luptător.

Nici primii săi doi antrenori nu s-au lăsat mai prejos şi i-au transmis lui Bute să aibă încredere în forţele proprii. Felix Păun, antrenorul care i-a vegheat primii paşi în box celui care avea să devină Mister K.O, a spus că mobilizarea va fi decisivă. „Dacă Lucian va reuşi să treacă peste momentele grele din meci, atunci are şanse foarte mari să câştige”. Cel de-al doilea antrenor al lui Bute, Octavian Tabără, e de părere că gălăţeanul trebuie să-şi scoată la iveală calităţile. „Să lovească şi să plece, să nu stea la bătaie, astfel să-şi pună în valoare viteza şi tehnica. Dacă tactic şi fizic este foarte bine pregătit, n-are cum să piardă acest meci”.

Specialiştii de box din România înclină să creadă că Bute se va impune. Cristian Ciocan, Rudel Obreja, Mihai Leu şi diverşi jurnalişti de specialitate sunt convinşi că Bute poate să-l doboare pe Pascal.

Schimbare de categorie

Lucian Bute a fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie timp de aproape cinci ani, în care şi-a apărat de nouă ori titlul, iar acum va lupta cu Jean Pascal la categoria semigrea. Bute a deţine centura NABF la această categorie după victoria cu Denis Grachev, la ultimul său meci (noiembrie 2012), de altfel singura partidă la semigrea. De partea cealaltă, Pascal are în spate cinci ani de boxat la semigrea. Pe lângă centura pe care o deţine, miza partidei cu Pascal o reprezintă şi centura WBC Diamond, dar şi poziţia de challenger la titlul WBC (categoria semigrea) deţinut de Adonis Stevenson. Bursa pentru care cei doi puglişti vor lupta este de două milioane de dolari de fiecare. Canadienii consideră acest meci ca fiind cel mai tare din istoria boxului canadian, ambii sportivi fiind foarte apreciaţi în ţara lor de adopţie. Totuşi, indiferent de rezultatul cu Pascal, sunt şanse infime ca Bute să revină la categoria supermijlocie pentru o revanşă cu Froch.

Partida este programată să înceapă la ora 6.15, duminică dimineaţă, în direct pe DigiSport.

Citit 1791 ori Ultima modificare Sâmbătă, 18 Ianuarie 2014 23:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.