Arena de box din Galaţi, de domeniul istoriei/ Patinoarul din oraş, noua sală polivalentă
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Arena de box din Galaţi, de domeniul istoriei/ Patinoarul din oraş, noua sală polivalentă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Scheletul metalic din centrul oraşului a fost demolat fără a fi în plan o construcţie destinată sportului la care s-au consacrat Bute şi Ciocan * Primăria şi-a propus să transforme Patinoarul Artificial în sală polivalentă modernă


De aproape 26 de ani era în proiect ca oraşul Galaţi să aibă în centru o Arenă de box, dar s-a ales praful de ceea ce se dorea a fi un punct de reper pentru sportul cu mănuşi. Un schelet metalic a ţinut locul Arenei, iar la sfârşitul anului trecut s-a luat decizia ca acesta să fie demolată, cu termen de finalizare până în luna martie. Construcţia care a început în 1988 a fost întreruptă încă din 1994. Înainte de porni planul de ridicare a unei Arene de box, pe acel spaţiu era chiar un ring cu tribunele aferente.

Scheletul arenei de box a fost demolat, iar Primăria nu are în proiect să reia construcţia nici pe acelaşi loc, nici în altă parte. În schimb, a fost anunţată intenţia de a transforma Patinoarul Artificial în sală polivalentă, loc în care s-ar putea organiza şi competiţii de box.

„Pentru moment, Primăria Galaţi demolează ruinele fostei arene de box de pe strada Domnească. Deocamdată nu a fost luată nicio decizie legată de destinaţia pe care o va avea terenul respectiv. Ca propunere în studiu, avem în vedere şi amenajarea unui teren de sport multidisciplinar destinat sportului de masă. Cât priveşte construirea unei noi arene de box, proiectul nu este viabil, întrucât intenţionăm să transformăm Patinoarul Artificial din Galaţi într-o sală polivalentă modernă, care va putea găzdui şi competiţii de box. În acest moment, proiectul se află în faza de expertizare tehnică a clădirii care găzduieşte Patinoarul, în vederea stabilirii fondurilor necesare pentru reabilitare şi modernizare”, a spus Emanuela Turcu, şefă de cabinet a primarului Marius Stan.

De altfel, la Patinoarul din oraş au fost organizate trei gale anul trecut, două de box, la care evenimentele principale au fost meciurile lui Ciocan cu Mazikin şi Larsen, plus una de kick-boxing, finala circuitului Superkombat. 

„Arena de box îşi avea locul”

Unul dintre oamenii din judeţul Galaţi cu experienţă în domeniu, antrenorul Felix Păun, cel care i-a descoperit pe Lucian Bute şi Cristian Ciocan, ne-a spus că Arena îşi avea locul, mai ales că există tradiţie în box. „O arenă de box, într-un oraş cu tradiţie cum e Galaţiul, normal că şi-ar avea locul. Noi, oamenii din domeniu, mereu am zis că e nevoie de aşa ceva pentru a organiza câte o finală de campionat naţional sau măcar pe zone. Factorii care se ştiu implicaţi ar trebui să ia o decizie în acest sens. Boxul a tot fost lăsat mai pe la spate. Dacă există bani pentru o asemenea construcţie, atunci să se facă. Noroc cu Bute şi Ciocan că au mai făcut câte ceva pentru box în Galaţi, că altfel e jale”.

Din judeţul Galaţi s-au lansat cei mai în vogă pugilişti români ai momentului, Lucian Bute, fost campion mondial la categoria supermijlocie, şi Cristian Ciocan, campion european la categoria grea.

Citit 6016 ori Ultima modificare Vineri, 24 Ianuarie 2014 15:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.