Puncte uriaşe pentru Oţelul, cu emoţii pe măsură

Puncte uriaşe pentru Oţelul, cu emoţii pe măsură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Roş-alb-albaştrii au avut cinci ocazii în situaţii de singur cu portarul, dar s-a tremurat zdravăn, pe final, la numeroasele oportunităţi de egalare ale gazdelor


„Nu mai am glas, nici nu mai ştiu dacă am îngheţat de frig sau de emoţii”, mărturisea Narcis Răducan, managerul general al Oţelului, la finalul partidei câştigate vineri seară, cu 3-1, pe terenul celor de la FC Braşov, una extrem de solicitantă emoţional chiar şi pentru gălăţenii aflaţi în postura de privitori ai partidei.

Oţelul a condus cu 2-0, prin golurile marcate de Astafei (min. 12) şi Tudorie (min. 21), dar o eroare în defensivă a permis gazdelor să revină foarte repede în meci, prin golul lui Buga (min. 23).

Gălăţenii au avut una dintre cele mai bune prestaţii ofensive din acest campionat, cu nu mai puţin de cinci ocazii în situaţii de singur cu portarul, prin Astafei de trei ori, Marquinhos şi Giurgiu, dar au fructificat doar una, la primul gol, şi astfel s-a ajuns la emoţii uriaşe în ultima parte a jocului, la numeroasele şanse de egalare ale gazdelor: bară, minge scoasă de pe linia porţii de Lovin, plus câteva parade ale portarului Goicoechea. Suspansul a fost alungat extrem de târziu, în ultimul minut al prelungirilor, Filip marcând pentru 3-1 un gol de poveste, după o cursă solitară de aproape 80 de metri. Cu un minut înainte, Cooper finalizaze slab un contraatac cu trei jucători ai Oţelului contra unui singur fundaş advers!

„Am avut incredibil de multe ocazii, n-am reuşit să le fructificăm la timp şi  ne-am făcut partida foarte grea pentru că n-am marcat.Până la urmă este bine că ne-am îndeplinit obiectivul de a câştiga acest meci, am obţinut trei puncte extrem de importante, dar cu mari emoţii”, a mai declarat Narcis Răducan.

Astafei: „Creştem de la meci la meci”

Atacantul Victoraş Astafei, care a avut trei situaţii de unu la unu cu portarul advers şi a fructificat una, s-a bucurat de partea plină a paharului, că a fost foarte activ în acest meci, aspect care îi dă încredere pentru partidele următoare. „Cred că jocul echipei se îmbunătăţeşte de la meci la meci şi odată cu asta şi al meu. De mult nu am mai fost aşa de activ, mă simt foarte bine. Păcat că nu am înscris mai mult, dar important e că am câştigat. Sunt sigur că în următoarele meciuri vom fi mai eficienţi. Cred că de mult nu am mai prins un meci să am atâtea ocazii şi cred că nu am avut nici suflu. Eram după câteva sprinturi bune şi luciditatea a lăsat de dorit, a declarat marcatorul primului gol al gălăţenilor.

În urma victoriei de vineri, Oţelul a mărit la şapte puncte distanţa faţă de FC Braşov, echipă rămasă pe penultimul loc. În clasament, înainte partidelor de ieri, echipa gălăţeană urcase de pe locul 15 pe 13, cu 24 de puncte. În etapa următoare, a 23-a, Oţelul va juca pe teren propriu cu Ceahlăul, luni – 17 martie, de la ora 19,30.

Citit 1590 ori Ultima modificare Duminică, 09 Martie 2014 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.