Baschetbalistele de la Phoenix au câştigat la Cluj şi astăzi joacă "finala" pentru intrarea în play-off

Baschetbalistele de la Phoenix au câştigat la Cluj şi astăzi joacă "finala" pentru intrarea în play-off
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix Galaţi a revenit pe locul opt în Liga Naţională de baschet feminin şi are din nou şanse mari să intre în play-off. În disputa de la distanţă din ultima etapă cu Danzio Timişoara, echipă care o preceda în clasament, Phoenix a ieşit câştigătoare. Vineri seară, formaţia bănăţeană a pierdut în deplasare, la CSM Satu Mare, scor 65-50, iar sâmbătă Phoenix a câştigat la Cluj-Napoca, cu Universitatea, scor 56-69, egalând la puncte pe Danzio.

Echipa gălăţeană s-a instalat la conducere încă din startul partidei, asigurându-şi un avantaj confortabil încă de la finalul primului sfert (scor 13-24), mărit cu încă patru puncte în al doilea. Doar a treia minirepriză a revenit gazdelor (scor parţial 26-19), care n-au putut însă să se apropie la mai mult de şapte puncte (scor 50-57, min 32).

Revenită după o accidentare, Florentina Ardeleanu a fost principala realizatoare a echipei gălăţene în meciul de la Cluj, cu 17 puncte şi 7 pase decisive. De asemenea, deşi cu probleme la genunchi, a intrat în teren şi Andra Ionescu, care a reuşit 6 puncte. Celelalte realizatoare ale echipei gălăţene au fost: Denise Fairbanks 15 puncte, Romina Filip 12, Earnesia Williams 10 şi Beatrice Alaiba 9.

Astăzi, va avea loc „finala pentru locul opt”, Phoenix urmând să joace, de la ora 15,00, în deplasare, cu Danzio. În cazul unui succes, echipa gălăţeană ar intra în utlimele două etape ale sezonului regulat cu avans de o victorie şi rezultate favorabile în meciurile directe, criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte la final.

Citit 937 ori Ultima modificare Duminică, 09 Martie 2014 17:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.