FOTBAL/ Penalti ratat şi înfrângere pentru Oţelul în faţa Ceahlăului

FOTBAL/ Penalti ratat şi înfrângere pentru Oţelul în faţa Ceahlăului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Roş-alb-albaştrii au pierdut pe teren propriu în faţa Ceahlăului, după ce Astafei a ratat un penalti la 0-0


 

 

 

Ewald Lienen a început meciul de aseară, de la care se aştepta desprinderea la patru puncte de primul loc retrogradabil, cu multe schimbări în „11”-le obişnuit, forţate de suspendări, marea noutate reprezentând-o folosirea mijlocaşului Filip în premieră ca fundaş dreapta. Iar pe teren s-a simţit din plin, Oţelul a început cu mult sub ce arătase în precedentele trei partide din acest an, departe de echipa compactă şi exactă ce bătuse Pandurii, chinuise Petrolul şi învinsese la Braşov.

Chiar şi aşa, gălăţenii au avut două şanse uriaşe de a deschide scorul, ambele prin Astafei, care mai întâi (10’) a reluat în bara transversală centrarea lui Cooper, iar apoi a irosit un penalti (17’) obţinut de Giurgiu: şut pe centrul porţii, scos uşor de portarul Calancea. Au urmat momente de fotbal împleticit, din care au scos maxim oaspeţii, care au deschis scorul cu un minut înainte de pauză la prima lor ocazie, Cânu împingând în plasă, cu capul, din doi metri, o centrare venită dintr-un corner.

Oţelul a avut mai multă agresivitate după reluare, a forţat cu fundaşii la centrul terenului şi a avut o şansă imensă de egalare prin Tudorie (55’), care a rămas singur cu portarul printr-o preluare superbă, dar Calancea i-a refuzat golul – cadou pentru aniversarea majoratului, de mâine.

În rest, nemţenii s-au retras, apărându-şi avantajul, au absorbit fără probleme majore presiunea gazdelor şi au fost foarte aproape de a marca din nou, la două contraatacuri, prin Golubovici (73’), care a ajuns o fracţiune de secundă prea târziu la centrarea lui Marc, şi prin Constantinescu, scăpat singur de pe la centrul terenului, oprit de reflexul lui Goicoechea. Cu jucători neplătiţi de trei luni şi doar un punct deasupra liniei retrogradării, Oţelul este din nou în situaţie critică.

 

OŢELUL – CEAHLĂUL 0-1

Meci disputat luni seară, în etapa a 23-a din Liga I

Stadion Oţelul, spectatori 5.000

Au marcat: Cânu, min. 44

Oţelul Galaţi: Goicoechea – Filip (Zaharia, min. 72) , Sipovici, Prestia, D. Popescu – Giurgiu, Lovin (Gavrilă, min. 87) Băjenaru, Cooper – Astafei (Henrique 67’), Tudorie. Antrenor Ewald Lienen.

Ceahlăul P. Neamţ: Calancea – Dumitraş, Marc, Cânu, Slavickas – Onciu, Achim (Jula, min. 86), Lucas (Ichim 69’) Garcia – Chitoşcă (Constantinescu, min. 54’),  Golubovic, Gheorghiu. Antrenor Costel Ilie

Cartonaşe galbene: Lovin 41’, Băjenaru 52’ / Lucas Garcia 30’, Achim 50’, Gheorghiu 65’, Golubovic 69’, Calancea 90’

Arbitri: Sebastian Colţescu (Craiova) – central, Aurel Oniţa (Constanţa) şi Mircea Grigoriu (Bucureşti) – asistenţi, Viorel Flueran (Craiova), Cristian Dumitrică (Craiova) – adiţionali

Citit 1636 ori Ultima modificare Marți, 18 Martie 2014 11:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.