Dezamăgit de Adamescu, Ewald Lienen vrea un patron pasionat de fotbal

Dezamăgit de Adamescu, Ewald Lienen vrea un patron pasionat de fotbal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Anunţata vânzare a clubului gălăţean este de fapt o asociere


Luni seară, imediat după terminarea meciului pierdut cu Ceahlăul, Narcis Răducan, managerul general al Oţelului făcea un anunţ bombă: „Am fost sunat astăzi de către domnul Adamescu care m-a anunţat că în proporţie de 90% avem un alt patron. Dânsul a bătut palma cu noul investitor. În două zile vom afla numele noului proprietar”.

Însă, ieri, au apărut informaţii conform cărora vânzarea clubului este de fapt doar o asociere. Surse foarte bine poziţionate în interiorul Fotbal Club Oţelul SA ne-au confirmat că este vorba de o cedare parţială a acţiunilor societăţii, deţinute acum în totalitate de The Nova Group (TNG), companie controlată de Dan Adamescu, discuţiile pentru atragerea unui partener fiind aproape de finalizare.

Lienen: „Ar fi bine să vină cineva pasionat de fotbal”

Antrenorul Ewald Lienen şi-a exprimat dezamăgirea că patronul Dan Adamescu a fost departe de echipă, exprimându-şi dorinţa ca echipa să aibă parte de un proprietar care să-şi plătească angajaţii. „Domnul Adamescu m-a adus aici, nu ştiam că vrea să vândă clubul. Consider că este o acţiune firească pentru cineva care nu mai are niciun interes în fotbal. Este departe de echipă, ar fi bine să vină cineva pasionat de fotbal, care să-şi plătească toţi angajaţii. Fotbalul e pentru suporteri, nu doar pentru business”, a spus Lienen. Tehnicianul german a precizat că există riscul ca Oţelul să nu primească licenţa pentru campionatul viitor. „Dacă vânzarea nu se produce în această săptămână, clubul va avea o mare problema cu obţinerea licenţei pentru sezonul următor. Dacă nu se plătesc toate facturile, salariile şi toate datoriile anului trecut (n.r. – plăţi ce trebuia făcute până în 31 decembrie 2013,) nu poţi obţine licenţa pentru viitor sezon”,a declarat antrenorul. „E lipsă de respect faţă de jucători” Principala nemulţumire a lui Ewald Lienen este legată de restanţele salariale către jucători, aspect pe care-l consideră lipsă de respect faţă de fotbalişti. „Suntem cu trei-patru luni în urmă cu salariile. Ni s-a zis că e normal în România să fie asemenea întârzieri, dar pentru mine nu e normal. Dacă stai trei-patru luni fără salariu este lipsă de respect, mai ales pentru jucătorii străini care îşi întreţin de la distanţă familiile. Băieţii trăiesc din salariile acestea. De când am venit, la fiecare două săptămâni avem aceleaşi discuţii legate de bani, a trebuit să mobilizăm jucătorii cum am ştiut. Îi respect pe fotbaliştii mei pentru că muncesc enorm fără să primească banii, i-am văzut cum au lucrat după vacanţa de Crăciun, în Spania, când au dat randament 150%. E greu să te motivezi dacă nu eşti respectat. Eu ce pot cere ca şi antrenor e doar să se respecte contractele, altfel e greu să se facă performanţă”, a mai spus Ewald Lienen.

După 23 de etape în Liga I, Oţelul se află pe locul 13, cu un singur punct mai mult decât Viitorul Constanţa, echipa aflată pe prima poziţie de sub linia ce delimitează locurile retrogradante.

Citit 1958 ori Ultima modificare Marți, 18 Martie 2014 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.