După o colaborare de 11 ani, Lucian Bute îşi schimbă antrenorul

După o colaborare de 11 ani, Lucian Bute îşi schimbă antrenorul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pugilistul gălăţean Lucian Bute s-a despărţit de antrenorul Stephan Larouche, după o colaborare de peste zece ani, anunţul separării fiind făcut, la Montreal, de tehnicianul canadian, într-o conferinţă de presă la care au participat amândoi.

"Cred că, pentru binele lui, trebuie să mă retrag. Nu voi mai continua alături de Lucian. Cred că trebuie să facă totul pentru a încerca să-şi rezolve problemele care îl fac să nu mai fie pugilistul care era. Inclusiv să schimbe antrenorul. Sunt deschis să rămân în cazul în care va avea nevoie de sprijinul meu, dar de acum se conturează o separare", a declarat Larouche. Antrenorul l-a anunţat pe Bute că a luat această decizie miercuri, cu puţin timp înainte de conferinţă.

Bute a declarat că este posibil ca următorul său meci să aibă loc abia la începutul anului viitor. „Mă simt excelent, mă voi întoarce în ring. Nu ştiu dacă la finele acestui an sau în 2015. Îmi doresc revanşa cu Jean Pascal. În ceea ce îl priveşte pe Stephane, el este un prieten al meu, într-un fel sau altul va fi alături de mine în viitor”, a spus pugilistul gălăţean.

Bute şi Larouche colaborau din 2003, românul apărându-şi de nouă ori titlul mondial cu antrenorului canadian alături. Larouche a fost criticat atât în presa din Canada, cât şi în cea din România pentru modul cum a gestionat meciurile cu Froch şi cu Pascal, ambele pierdute de Lucian Bute. La meciul cu Froch, lui Larouche i s-a reproşat că nu l-a oprit pe român la colţ după repriza a patra, deşi era evident că Bute îşi perduse luciditatea, iar în runda următoare Lucian a încasat lovituri grele care i-au dinamitat încrederea, lucru care s-a resimţit apoi la meciul cu Pascal.

Citit 1141 ori Ultima modificare Joi, 27 Martie 2014 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.