Victorie roş-alb-albastră! Având caractere în teren, Oţelul nu moare

Victorie roş-alb-albastră! Având caractere în teren, Oţelul nu moare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană a trecut cu bine peste o zi plină de tensiune: Un salariu virat pentru a se putea lua licenţa şi apoi succes cu 2-0 în faţa Concordiei Chiajna


Niciodată n-a fost precedat un meci al Oţelului de atâta tensiune negativă, aşa cum a fost pe parcursul zilei pentru toţi cei care au în suflet steagul roşu-alb-albastru. Cu jucătorii în premieră venind direct la stadion, refuzând să intre în cantonament pentru neplata celor patru salarii restante, după ce trei sferturi din zi au petrecut-o cu cardurile băgate întruna în bancomate sau cu ochii pe monitoarele pc-urilor pentru a-şi verifica conturile. Era esenţial să le intre măcar o leafa, cea restantă din decembrie trecut, pentru a se mai putea spera la licenţă, altfel ar fi duhnit a hoit, a club mort. Un oftat de uşurare, cu mai puţin de patru ore înainte de meci, dar numai ca o perfuzie care să te ţină în viaţă, doar un singur salariu din patru, prea puţin pentru a readuce un zâmbet cât de cât de normalitate pe chipul jucătorilor.

Iar ei, gladiatorii din iarbă cu „burta goală” şi spiritul tocat de minciunile primite în ultimele luni în loc de salarii, n-au început meciul fără a se duce înainte la fanii strânşi în tribuna a doua, cam singurii pe care i-au simţit că le mai pasă de roşu-alb-albastru.

S-a jucat cu scandări împotriva lui Adamescu, patronul clubului, şi cu ocazii doar la o singură poartă, cea a oaspeţilor: Milea (4’) Sîrghi (27’) şi Mişelăricu (41), acesta din urmă singur cu portarul. Răsplata tribunei: „Să vină banii la băieţi”!

După pauză, Oţelul a urcat cu fundaşii la centru, a iuţit jocul, iar Tudorie a risipit două oportunităţi imense, mai întâi singur cu portarul (48’) – şut în forţă, alături, apoi (54’) a reluat cu capul din patru metri, iar pe respingerea portarului a împins în exteriorul plasei laterale. Emoţiile gălăţenilor s-au amplificat cu fiecare minut trecut fără gol marcat, parcă nici nu putea fi altfel într-o astfel de zi, şi au fost risipite când mai rămăsese un sfert de oră. Centrarea lui Milea a traversat careul, din linia de corner a întors Zaharia şi Astfei a pus mingea cu capul, jos, lângă bară, pentru 1-0. Iar ca totul să fie limpede, peste doar două minute, Zaharia a prins un şut de senzaţie de la 25 de metri, imparabil, pentru un 2-0 euforic. Caracterele au învins, Oţelul nu moare!


OŢELUL – CONCORDIA 2-0

Meci disputat vineri seară, în etapa a 25-a din Liga I

Stadion Oţelul, spectatori 3.000

Au marcat: Astafei min. 74 şi Zaharia min. 76

Oţelul Galaţi: Goicoechea – Milea, Sîrghi, Prestia, Mişelăricu – Giurgiu, Lovin, Cooper, Zaharia (Gavrilă min. 90) – Astafei (Sevilano, min. 80), Tudorie (Henrique, min. 65). Antrenor Ewald Lienen.

Concordia Chiajna: Rîmniceanu – Savin, Ioniţă, Papasterianos (Bucurică, min. 66) , Bambara - Roşu, Ispir – Onduku (Liviu Ganea, min. 76), Purece (Da Costa, min. 59) Serediuc - Wellington. Antrenor: Marius Şumudică.

Cartonaşe galbene: Mişelăricu 29’, Zaharia 44’, Bambara 19’, Roşu 63’

Arbitri: George Găman (Craiova) – central, Iulian Radu (Bucureşti) şi George Neacşu (C. Muscel) – asistenţi, Sebastian Colţescu (Craiova), Viorel Flueran (Craiova) – adiţionali

Citit 2764 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Martie 2014 00:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.