În luna mai, o competiţie de o amploare cum n-a mai văzut Galaţiul

În luna mai, o competiţie de o amploare cum n-a mai văzut Galaţiul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Preşedintele forului continental de karate tradiţional a verificat condiţiile din oraş şi a aprobat găzduirea Campionatului European în Sala Sporturilor „Dunărea”


Nu mai este nici un dubiu, peste două luni Galaţiul va fi împânzit de karateka, sportivi ce vor veni la Campionatul European, stilul Fudokan. Sunt asteptaţi în jur de o mie de sportivi, ceea ce reprezintă, prin numărul mare de participanţi, competiţia sportivă de cea mai mare amploare din istoria oraşului.

Decizia finală de a încredinţa Galaţiului organizarea acestei competiţii a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute, după ce preşedintele Federaţiei Europene de Karate Tradiţional (ETKF), sensei Vladimir Jorga (Serbia), 9 dan, care este şi director tehnic al forului mondial de profil, a vizitat oraşul, însoţit de o delegaţie de specialişti din cadrul Federaţiei Mondiale de Karate Fudokan (WFF). A dorit să verifice dacă în Galaţi sunt toate condiţiile necesare pentru o competiţie de o asemenea anvergură şi a fost mulţumit, astfel că şi-a dat acordul ca în perioada  29 mai - 1 iunie, în Sala Sporturilor „Dunărea”, să aibă loc Campionatului European de Karate Fudokan. Mai mult, sensei Vladimir Jorga a declarat că va face lobby-ul necesar în cadrul Federaţiei Mondiale de Karate Fudokan ca în următorii ani, în zona Galaţi - Brăila, să se organizeze Congresul Mondial, dar şi un Campionat Mondial.

Competiţie luată Bucureştiului

Unul dintre principalii artizani ai aducerii „Europeanului” la Galaţi a fost sensei Nicolae Mărăndici, gălăţeanul care este preşedintele Federaţiei Române de Karate Tradiţional. „Invitaţia de a găzdui acest Campionat European a fost făcută pentru Bucureşti, am încercat şi sunt mulţumit că am reuşit să aducem competiţia la Galaţi. Este un eveniment de renume şi oraşul merita aşa ceva. Însemnă mult şi din punct de vedere economic, vor veni peste o mie de oaspeţi, va fi ocupată cam toată capacitatea de cazare. De asemenea, înseamnă şi o recunoaştere a valorii ridicate a cluburilor de profil din Galaţi”, a declarat Nicolae Mărăndici.

17 gălăţeni sunt campioni mondiali

Cele trei cluburi gălăţene de karate tradiţional (Karate Club, Kodo şi Meikyo) sunt renumite în lume, aspect argumentat de bilanţul comun de la ultima ediţie a Campionatului Mondial de Karate Fudokan: 30 de sportivi medaliaţi, majoritatea în mai multe probe, 17 dintre ei întorcându-se acasă din postura de campioni mondiali, unii chiar cu mai multe medalii de aur.

Citit 2422 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Aprilie 2014 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.