Oţelul, o echipă de gafeuri. Înfrângere rușinoasă la Botoșani
Foto: Giussepe Prestia a gafat la două din cele trei goluri primite de Oţelul

Oţelul, o echipă de gafeuri. Înfrângere rușinoasă la Botoșani
Giussepe Prestia a gafat la două din cele trei goluri primite de Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană a fost învinsă de FC Botoşani, scor 3-1, toate golurile fiind luate din gafe colosale ale fundaşilor


În nevoie disperată de puncte, antrenorul Oţelului, Ewald Lienen, a început cu un „11” asemănător celui care dăduse lovitura la precedenta deplasare, mai defensiv, sperând să-i iasă din nou un pragmatism aducător de puncte. Însă, omologul său de pe banca adversă, Leo Grozavu, a fost mai viclean şi eficient. Botoşaniul nu s-a dus peste adversar, doar a aşteptat ca adversarul să greşească, tactică pliată şi pe condiţiile meteo, cu ploaie. Oţelul a căzut în capcană, n-a avut răbdare şi a încercat să se ducă peste adversar, iar cadourile aşteptate de gazde n-au întârziat să apară. Mai întâi (6’) Vaşvari a încercat cu un şut de la 40 de metri, scos greu de Goicoechea, iar apoi au apărut spaţiile pentru contraatacurile gazdelor. La una dintre aceste oportunităţi, Hadnagy (13’) a trecut lejer de Prestia şi a tras în bara transversală, pentru ca apoi fundaşul italian să o comită iar, urât de tot (23’), dând zdravăn în piciorul unui adversar, Fulop, în dorinţa de a degaja. Penalti, iar Vaşvari a transformat perfect. A urmat Sârghi în seria gafelor impardonabile, a luftat şi l-a lăsat pe Fulop singur cu portarul, plasamentul lui Goicoechea l-a împins pe atacantul gazdelor în unghi închis şi Fulop a tras în plasa laterală a porţii goale. A urmat la rând Mişelăricu, la o fază care nu anunţa nimic a dat şi el în piciorul lui Fulop în propriu careu. Din nou penalti, Vaşvari şi 2-0. Repriza s-a încheiat cu un şut al lui Astafei în portar, la una din puţinele şanse ale Oţelului

Lienen a încercat să dreagă ce se stricase într-o primă repriză de coşmar, cu Tudorie şi Zaharia trimişi în teren imediat după pauză. La fel de neinspirat, l-a scos pe Sârghi, dar a rămas rudimentarul Prestia, care a dat pe lângă minge, imediat a fost şi „întors” de Stojkov, centrare scurtă şi Fulop  (56’) a făcut 3-0.

Tudorie (59’) a avut şansa de a-şi alimenta echipa şi suporterii cu resturi de speranţă, a sprintat dintre fundaşi şi a rămas singur cu portarul, dar acesta din urmă a respins cu piciorul. Restul a fost doar durere pentru cei cu roş-alb-albastru în suflete, neputinţa Oţelului din acest moment fiind evidenţiată de Astafei, rămas în careu doar cu portarul în faţă dar ajuns din urmă de un fundaş şi deposedat. A marcat abia în 90+2, când grijile pentru locul în Liga I, amplificate zdravăn, se îndreptau deja spre următorul joc, cel cu ACS Poli Timişoara. Joi, adevărata finală pentru supravieţuire.

FC BOTOŞANI - OŢELUL 3-1

Meci disputat duminică seară, în etapa a 30-a din Liga I

Stadionul „Municipal” din Botoşani, spectatori 1.000

Au marcat: Vaşvari 23’ şi 44– ambele din penalti, Fulop 56’, respectiv Astafei 90+2

FC Botoşani: Lazar – C. Dinu, Oltean, Tincu, Acsinte – Codoban (Danci 46’), Vaşvari – Croitoru (Ghinga 87’), Stojkov, Fulop – Hadnagy (Cârjan 77’). Antrenor Leo Grozavu.

Oţelul Galaţi: Goicoechea – Tritz, Sîrghi (Tudorie 46’), Prestia, Mişelăricu – Lovin – Cooper (Giurgiu 65’), Filip (Zaharia 46’), Milea, D. Popescu - Astafei. Antrenor Ewald Lienen.

Cartonaşe galbene: Oltean 9’, Vaşvari 15’, Acsinte 36’, Danci 65’ / Filip 24’, Cooper 25’, Milea 65’

Arbitri: Sebastian Colţescu (Craiova) – central, Daniel Hulubei (Vaslui), Alexandru Cerei (Cluj) – asistenţi, Marcel Bârsan (Bucureşti), Viorel Flueran (Craiova) – adiţional

Citit 2374 ori Ultima modificare Duminică, 04 Mai 2014 20:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.