Oțelul, obligată să nu piardă astăzi la Botoșani

Oțelul, obligată să nu piardă astăzi la Botoșani
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

În etapa a 30-a  din Liga I, Oţelul Galaţi va evolua duminică, de la ora 17.00, în deplasare, cu FC Botoşani, într-o partidă extrem de importantă pentru gălăţeni în lupta pentru evitarea retrogradării, mai ales în contextul în care sâmbătă seară una dintre contracandidate, FC Braşov, a câştigat pe teren propriu în faţa unui adversar, Dinamo, care şi-a atras apostrofarea propriilor suporteri: „blatiştilor”. Astfel, înainte jocului de la Botoşani, Oţelul a coborât în clasament pe locul 16, primul retrogradabil în condiţiile în care FC Vaslui nu a primit licenţa şi poziţia a 15-a a devenit una de rămânere în Liga I.

Cu gândul la recuperarea imediată a punctelor pierdute runda trecută pe teren propriu cu Săgeata Năvodari, toţi cei de la Oţelul privesc partida de la Botoşani ca pe una decisivă, pe care trebuie să o câştige. În condiţiile în care în ultimul joc echipa sa a jucat spectaculos, şi-a creat foarte multe ocazii de gol, dar a pierdut, antrenorul Ewald Lienen spune că îşi doreşte pragmatismul din deplasarea precedentă, când Oţelul a câştigat la Mediaş deşi nu a avut o evoluţie strălucită. „Trebuie să găsim calea să câştigăm, fără să ne gândim dacă jucăm cel mai bun fotbal din lume. Nu cred că am făcut un meci bun, la Mediaş, dacă vezi înregistrarea video te întrebi «ce naiba este asta?». Am pierdut multe mingi chiar şi după 2-0 şi totuşi am dat două goluri. Este o diferenţă, prefer să joc rău şi să câştig meciul, asta este ce trebuie făcut acum, pentru că aşa nu putem merge mai departe”, a declarat Lienen

Narcis Răducan, managerul general al Oţelului, mizează pe unitatea jucătorilor pentru o victorie la Botoşani. „Dacă noi am făcut ispravă asta, tot noi trebuie să o scoatem la capăt. Sunt convins că există unitatea de grup necesară în vestiar ca să câştigăm punctele înapoi la Botoşani. În meciul cu Săgeata băieţii au alergat foarte mult, au ajuns până în faţă porţii, dar la fotbal îţi mai trebuie încă ceva şi ceva-ul ăla ne-a lipsit. Este necesar să-l găsim la partida de la Botoşani, aşa cum s-a întâmplat la Mediaş”, a declarat Răducan.

Cu excepţia lui Henrique, care a renunţat la plecarea de la echipă şi a fost trimis la echipa secundă, alte absenţe din lot nu sunt, revenind şi Armando Cooper după o etapă de suspendare.

Citit 1726 ori Ultima modificare Duminică, 04 Mai 2014 10:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.