Cu o repriză secundă de SENZAȚIE, Oţelul CÂȘTIGĂ şi RĂMÂNE în Liga I

Cu o repriză secundă de SENZAȚIE, Oţelul CÂȘTIGĂ şi RĂMÂNE în Liga I
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Având alături un stadion plin, era de aşteptat ca Oţelul să-şi ia tare adversarul din primele secunde ale unui meci care se dorea a fi decisiv. Însă, suprinzător, lucrurile au stat exact invers, cu puştii lui Hagi plini de tupeu, îngrămădindu-i pe roş-alb-albaştri în jumătatea de teren de la poarta lui Goicoechea. Firesc, în plină dominare a oaspeţilor, prima ocazie a aparţinut celor de la Viitorul, Oţelul scăpând cu mult noroc la mingea trimisă în bara transversală de Lazăr (8’).

Senzaţia vizuală a celor din tribune era una dureroasă, cu prea mult albastru pe teren, Viitorul stând atât de bine în teren încât maturitatea celor de la Oţelul, aspect de la care se aştepta plusul în acest meci, s-a soldat cu mingi bubuite, doar ca să se scape de presiune. Zadarnic au încercat cei din tribune să-şi vitalizeze favoriţii, Oţelul n-a legat nimic.

Alimentarea cu optimism a venit în prelungirile primei reprize de la Sîrghi. O deposedare prin alunecare, sus repede, incursiune ofensivă personală, fault din spate făcut de Mitrea, al doilea galben şi eliminare a jucătorului de la Viitorului. Totuşi, tinereţea oaspeţilor…

Da, costă! La scurt timp după reluare, o aruncare de la margine, deviere Henrique, Toşca ezită, Marquinhos (48’) profită, e singur cu portarul, la colţul lung, goooool! Cu Săgeata s-a jucat spectaculos, dar s-a pierdut, acum s-a întors roata! În avantaj atât pe tabelă cât şi la distribuţia numerică de pe teren, Oţelul s-a descătuşat, încheind socotelile într-un interval de două minute. Larie l-a fault pe Giurgiu în careu, Henrique (62’)  a transformat penaltiul, iar la faza următoare repunerii de la centru Zaharia (63’) a punctat în stilu-i caracteristic, cu un şut spectaculos din lateral stânga, la colţul lung. Oţelul îşi asigurase o clasare la final de campionat deasupra celor de la Viitorul, iar spre final a oferit şi un bonus fanilor săi, Popescu lansându-l pe Cooper de la 40 de metri pentru golul de 4-0. A marcat şi Viitorul, prin Axente, în penultimul minut, doar pentru statistică. Dinamo câştigase cu 4-1 în faţa Săgeţii Năvodari, ultimele secunde la FC Braşov – U. Cluj. Trec greu şi 0-0, final. Oţelul şi matematic are asigurat cel puţin locul 14!

 

OŢELUL – VIITORUL 4-1 (0-0)

Meci disputat aseară, în etapa a 33-a din Liga I

Stadion Oţelul, spectatori 10.000

Au marcat: Marquinhos 48’, Henrique 62’, Zaharia 63’, Cooper 87’, respectiv Axente

Oţelul Galaţi: Goicoechea – Tritz, Sîrghi (Mişelăricu 78’), Prestia (Sipovici 29’), D. Popescu – Lovin – Marquinhos, Giurgiu, Cooper, Zaharia – Henrique (Astafei 70’). Antrenor Ewald Lienen.

Viitorul: Balauru - Moga, Larie, Mitrea, Toşca - Lazăr, Daminuţă (Puţanu 69’)  - Benzar (74’), Dică (R. Marin 69’), Tănase - Axente. Antrenor Bogdan Vintilă

Cartonaşe galbene: D. Popescu 53’, Zaharia 63’, Cooper 71’, Sipovici 75’, Giurgiu 82 / Mitrea 41’, 45’, Lazăr 55’, Larie 62’

Cartonaş roşu: Mitrea 45’+1

Arbitri: Istvan Kovacs (Arad) – central, Adrian Radu Ghinguleac (Bucureşti), Ovidiu Artene (Vaslui) – asistenţi, Florin Miron (Bucureşti), Ionuţ Coza (Cernica – Ilfov) – adiţionali.

 

 

 

 

Citit 3000 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Mai 2014 02:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.