Clauză în contracte prin care jucătorii de la Dunărea plătesc pentru retrogradare

Clauză în contracte prin care jucătorii de la Dunărea plătesc pentru retrogradare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă nu vor reuşi un miracol în ultimele patru meciuri, pentru a evita căderea în Liga a III-a, jucătorii de la FCM Dunărea vor avea contractele reduse cu 25 la sută


Cu patru etape înaintea finalului campionatului, echipa gălăţeană din liga secundă, FCM Dunărea, se află pe locul 5 în play-out, la opt puncte distanţă de echipa de pe locul trei, CF Brăila. Cum numai formaţiile de pe primele trei poziţii în play-out evită retrogradarea, la un asemenea ecart şansele echipei gălăţene de a mai urca până pe ultima poziţie de pe care se evită retrogradarea sunt extrem de mici.

FCM Dunărea va evolua mâine chiar cu CF Brăila, în deplasare, iar dacă pierde această partidă va fi şi matematic retrogradată, în timp ce în cazul unei victorii ar mai putea încă spera. În mod normal, motivaţia jucătorilor echipei gălăţene ar trebui să fie la cote maxime, pentru că aproape toţi vor plăti financiar destul de mult pentru contraperformanţa de a retrograda.

În contractele tuturor jucătorilor de la FCM Dunărea există o clauză care prevede că, în caz de retrogradare, pentru perioada în care echipa evoluează în Liga a III-a, salariile scad cu un procent de 25 la sută.

Totuşi, nu ar fi o mare schimbare faţă de ultima jumătate de an, perioadă în care oricum au fost sancţionaţi, conform Regulamentului de Ordine Interioară, cu 25 la sută din leafă, iniţial până ajung pe loc de play-off, măsura fiind extinsă apoi şi în play-out, până se ajunge pe loc de evitare a retrogradării. Diferenţa este că aceste sancţiuni s-au aplicat numai pentru lunile cu activitate competiţională şi că sumele ar fi urmat să fie returnate jucătorilor dacă îndeplineau obiectivele menţionate.

De acest aspect încearcă să scape patru dintre jucători, care şi-au depus memorii la Federaţia Română de Fotbal pentru a deveni liberi de contract, motivate de neplata salariilor pe minim trei luni: Cosmin Neagu, Lucian Asanache, Cenk Firat şi Sorin Cucu.

În aceste dosare, Camera Naţională de Soluţionare a litigiilor a stabilit un al doilea termen pentru săptămână viitoare, conform lui Auraş Braşoveanu, care a reprezentat clubul la primul termen. "Ei au invocat şi sumele cu care au fost sancţionaţi, dorind să scape de acea clauză de diminuare a contractului la ajungerea în Liga III. Cel puţin moral, n-au dreptate, deşi nu-şi îndeplinesc obiectivul, vor ca pentru retrogradare să plătească doar clubul, nu şi ei, care au adus echipa în această situaţie”, a spus Braşoveanu. Acesta şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al clubului în urmă cu două săptămâni.

Înaintea ultimelor etape, clasamentul în play-out se prezintă altfel: 1.Gloria Buzău 28 puncte, 2.Unirea Tărlungeni 27p, 3.CF Brăila 25p, 4.Rapid CFR Suceava 23p, 5.Dunărea 17p, 6.Farul 10p.

În etapa de astăzi, în afară de meciul CF Brăila - Dunărea, se mai joacă partidele Tărlungeni - Farul şi Rapid Suceava - Gloria.

Citit 1343 ori Ultima modificare Vineri, 23 Mai 2014 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.