Dunărea Galaţi, la prima victorie în „era Bordeianu”: 3-1 cu FC Snagov

Dunărea Galaţi, la prima victorie în „era Bordeianu”: 3-1 cu FC Snagov
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

FCM Dunărea Galaţi venea după mai multe etape în care nu cunoscuse gustul victoriei, şi acest lucru a creat o atmosferă neprielnică în vestiar. Iată că după egalul de la Botoşani, sâmbătă dunărenii au obţinut prima victorie sub bagheta noului antrenor Stelian Bordeianu.

FCM Dunărea a făcut un joc bun, pe ansamblu, cu FC Snagov. A înscris două goluri destul de repede, apoi a reuşit să menţină minimul avantaj după ce oaspeţii reduseseră din diferenţă. Pentru ca în final să se desprindă decisiv. Toate acestea în condiţiile în care tehnicianul gălăţean nu a putut beneficia de serviciile a doi titulari: Enache şi Cucu.

Prima încercare ofensivă a avut-o Cristescu, în min. 3. pentru ca peste un singur minut, acelaşi Cristescu să deschidă scorul. O fază pornită din propriul teren, cursă Mario Silva pe flancul stâng, centrare, încă o pasă până la „optarul” gălăţean, care nu greşeşte ţinta.

Oaspeţii nu s-au cantonat în defensivă, încercând buturile adverse prin şuturi de la distanţă. În min. 17 va fi 2-0: Vali Munteanu a insistat la o minge lungă, s-a debarasat de stopărul Zeciu (care a trecut şi pe la Galaţi) şi a împins balonul pe lângă portar.

Cei din Snagov reuşesc să reducă din diferenţă prin Ene (min. 27), care a profitat de o ezitare a apărării noastre. După un şut-gol al lui Silva (care a trecut de puţin alături), în min. 39 oaspeţii s-au aflat la un pas de egalare, mingea „mângâind” de două ori bara porţii lui Mindileac.

La reluare jocul se desfăşoară sub semnul echilibrului, însă fără faze realmente periculoase. De pe la mijlocul reprizei secunde, elevii lui Bordeianu au pus stăpânire pe joc, pe care nu au mai cedat-o până la fluierul final. S-au aflat foarte aproape de gol Neta (a ratat intercepţia la 4-5 m de poartă), A. Popescu (şut din cădere), şi în special Cioinac, cel care a şutat de trei ori – în tot atâtea faze – însă, din păcate balonul nu a găsit cadrul porţii!

O oportunitate foarte bună a avut Cristea (min. 91), pentru ca în minutul următor Andreas Popescu să ducă tabela la 3-1.

Un succes meritat, care mai încălzeşte atmosfera în tabăra gălăţeană.

A arbitrat băcăuanul Cristian Sava – asistat de Gabriel Stroie (Piteşti) şi Paul Dimancea (Constanţa), următoarele echipe:

FCM Dunărea: Mindileac – Dima, Em. Cristian, Velescu, Cristea – A. Popescu, Cioinac, Munteanu, Cristescu, Neta (min, 86 Huhulea) şi Mario Silva.

FC Snagov: Olteanu – Covaciu, Zeciu, Popa, Florea – Radu, Cozma, Dinu I, Ene, Dinu II, Bereşoaie. Au mai jucat Dumitru, Nistor şi Neagu.

După acest joc, FCM Dunărea a acumulat 33 puncte şi a revenit pe locul 5 (golaveraj 30–26). Următorul meci al gălăţenilor se dispută miercuri, 6 mai, în deplasare, la Cetatea Suceava.

Citit 1211 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.