OŢELUL, echipă ÎN MOARTE CLINICĂ! Fotbaliştii se simt trataţi precum SCLAVII şi vor să plece
Foto: Cristian Sârghi

OŢELUL, echipă ÎN MOARTE CLINICĂ! Fotbaliştii se simt trataţi precum SCLAVII şi vor să plece
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Roş-alb-albaştrii au plecat în vacanţă cu mai bine de patru salarii restante şi fără speranţa că lucrurile se vor rezolva curând


Exact în anul semicentenarului, în loc să aibă prilej de sărbătoare, echipa de fotbal Oţelul Galaţi trece prin cel mai critic moment al existenţei sale, punându-se problema dacă va mai apuca să înceapă campionatul viitor al Ligii I în condiţii decente, capabilă de performanţă, nu doar cu rol decorativ.

Situaţia financiară este mai mult decât critică, cu doar două lefuri încasate de jucători în acest an, astfel că în două săptămâni se va ajunge la o stare negativă fără precedent la clubul gălăţean, cinci salarii restante! Fotbaliştii au plecat în vacanţă fără să aibă măcar speranţa unei rezolvări parţiale, patronul Dan Adamescu, care are probleme în ultima vreme cu justiţia - este urmărit penal pentru dare de mită - neavând intenţia de a face vreo plată în viitorul apropiat, aspect confirmat de cei din conducerea echipei, după întâlnirea de la sfârşitul săptămânii trecute a managerului general Narcis Răducan cu Adamescu.

Astfel, mulţi dintre jucători şi-au depus memorii la FRF pentru a deveni liberi de contract, surse din interiorul echipei susţinând că reprezentanţii acţionariatului mizează pe situaţia de insolvenţă, pentru a obţine o decizie defavorabilă fotbaliştilor. Dosarele jucătorilor de la Oţelul urmează să fie judecate pe 4 iunie, Narcis Răducan afirmând că nu este timp decât de o săptămână pentru a se găsi soluţii.

"Lucrurile sunt încurcate, încercăm să găsim soluţii. Nu am reuşit ceea ce trebuia făcut, adică să plătim salariile. Sunt 16 jucători care şi-au depus actele că să devină liberi, încă aşteaptă un semnal pozitiv pentru a continuă la Oţelul. Dacă lucrurile nu merg bine, atunci trebuie să aducem 20 de jucători. Dacă într-o săptămâna nu se va găsi o soluţie la Galaţi, lucrurile se complică extrem de tare", a spus Răducan.

Acesta a adăugat că şi în cazul său, la fel ca în cele ale jucătorilor, se pune problema plecării dacă lucrurile nu se rezolvă la Oţelul. "Dacă nu găsim o varianta viabilă, trebuie să văd şi eu ce fac cu meseria mea. Nu există o ofertă de la Steaua, au fost discuţii amicale, având o relaţie bună cu cei de acolo. Ceva concret nu a fost. Am vobit şi cu alte două formaţii, dar nu vreau să arate ca o licitaţie pentru mine, Eu mi-aş dori să fiu şi în continuare director general la Oţelul, pentru că am luat acum doi ani un proiect", a precizat Răducan.

Sîrghi: „Doar cu altă conducere mă întorc”

Unul dintre jucătorii care au apelat la această măsură extremă, de a încerca să devină liber de contract, este gălăţeanul Cristian Sîrghi, alintat „kamikaze” de mare parte dintre suporteri, pentru devotamentul din teren, care i-a adus câteva accidentări foarte serioase. Acesta a spus că nu salariile restante l-au determinat să-şi depună memoriu, ci tot ceea ce s-a întâmplat în interiorul clubul în ultima perioadă. „Banii ca banii, poate am mai putea îndura, dar incertitudinea de la club ne omoară. Cum vor să rămânem la echipa când suntem trataţi ca nişte sclavi? Când nu ştim ce înseamnă ziua de mâine pentru echipă? În aceste condiţii, chiar dacă va fi să nu ne declare jucători liberi, nu mă întorc la club, cu orice risc. Nu mai pot să fiu un sclav al lor. Doar dacă se întâmplă vreo minune şi se schimbă conducea clubului mai poate fi cale de întoarcere pentru mine. Suntem mândri că, în aceste condiţii precare, ne-am făcut datoria până la capăt şi lăsăm Oţelul în prima liga”, a declarat Sîrghi, câştigător al campionatului şi al Supercupei în 2011 cu Oţelul.

La întâlnirea cu Adamescu de vineri, acesta i-a trasmis lui Narcis Răducan că vrea să cedeze clubul, mandatându-l pe managerul general să caute investitori, însă şansele sunt foarte mici pentru a se reuşi acest lucru, în condiţiile în care clubul are datorii destul de mari.

VEZI ŞI Adamescu vrea SĂ RENUNŢE la Oţelul/ Clubul gălăţean de Liga I caută INVESTITOR

 

Citit 3025 ori Ultima modificare Luni, 26 Mai 2014 23:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.