SPORT în TIMPUL LIBER: Concurs ciclist de mare atracţie, drumeţii, căţărare pe piatră şi distracţie în Munţii Măcinului

SPORT în TIMPUL LIBER: Concurs ciclist de mare atracţie, drumeţii, căţărare pe piatră şi distracţie în Munţii Măcinului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei pasionaţi de mişcare pe două roţi şi susţinătorii acestora sunt invitaţi sâmbătă, 7 iunie 2014, la un concurs de mountain-bike ce se anunţă deosebit de atractiv, „Măcin XC 2014”, care se va desfăşura în Munţii Măcinului, cu startul în apropierea localităţii Greci (judeţul Tulcea). Organizatorii, cei de la Asociaţia Bike Works din Galaţi, au anunţat că vor fi două trasee de concurs, unul de 35 de km pentru amatori şi unul de 45 de km pentru „elite”, în cea mai spectaculoasă zona a Munţilor Măcin.

Traseul pentru amatori nu este foarte solicitant fizic, doar prima urcare fiind de ceva dificultate, dar scurtă, urmând ca restul traseului să parcurgă creasta principală a munţilor şi apoi să coboare spre finish.

De cealaltă parte, traseul pentru elite are mai multe urcări şi coborâri, considerabil mai dificile şi spectaculoase, pentru cei cu experienţa şi tehnica necesară să-l parcurgă.

Lista celor înscrişi pentru a concura pe cele două trasee este destul de lungă, cu 275 de participanţi.

Pe lângă cele două trasee,  „Măcin XC 2014” va avea şi un mini-concurs pentru copii „Kids Race”, dar şi activităţi pentru spectatori şi susţinătorii concurenţilor. După cursă, concurenţilor li se va oferi pentru refacerea forţelor o fasole cu ciolan afumat făcută la ceaun, la faţa locului, udată cu vin de Măcin. De asemenea, în seara de după concurs se va face un foc de tabără, cu muzică bună şi voioşie, iar a doua zi organizatorii propun câteva variante, toate tentante. Duminică, se poate rămâne la manifestările cultural-artisitice organizate de Ziua comunei Greci sau de la ora la 9.00 să se aleagă una din cele trei oferte pregătite de Bike Works:

- Căţărare pe piatră în fosta carieră Greci, sub atenta supraveghere a celor de Panou Club din Galaţi

- Tură lejeră cu bicicleta prin Munţii Măcinului, pe un traseu frumos spre vârful Ţuţuiatu, lungimea lui fiind in funcţie de starea grupului şi vreme.

- Tură de drumeţie montană la clasica talpă, organizată de Asociaţia Mecanturist.

Competiţia „Măcin XC 2014” este organizată de Asociaţia BikeWorks, alături de Primăria Greci şi Asociaţia Mecanturist, în parteneriat cu Federaţia Română de Ciclism, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Tulcea, Parcul Naţional Munţii Măcinului şi mulţi alţi susţinători ai acestei acţiuni.

 

Citit 1400 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iunie 2014 11:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.