Românul VENIT din AUSTRALIA să managerieze OŢELUL: "Nu-l cunosc pe Adamescu"

Românul VENIT din AUSTRALIA să managerieze OŢELUL: "Nu-l cunosc pe Adamescu"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

' Firma Aspen Alpine Management este condusă de Florin Burhală, plecat în Australia în 1988 ' Acesta simpatizează cu Oţelul de ceva vreme, susţinând echipa gălăţeană din tribune la ultimul meci din Bucureşti, cel cu Steaua


Momentul în care cei din conducerea Fotbal Club Oţelul SA au anunţat că de managementul echipei se va ocupa o firmă din Australia a fost urmat imediat de încercările suporterilor de a afla detalii pe internet despre compania respectivă. Iniţial, scepticismul general, manifestat de fani prin sutele de mesaje de pe „facebook”, a fost amplificat de rezultatul zero al căutărilor prin intermediul „Google” după numele firmei, Aspen Alpine Management. Însă, nu a durat mult până când misterul a fost înlăturat: toate firmele menţionate în comunicat au legătură cu un român, avocatul Florin Burhală, stabilit de foarte mulţi ani în Australia. „Clubul nostru a ajuns la un acord de colaborare şi consultanţă cu Aspen Alpine Management Pty Ltd din Australia, o subsidiară de management a firmei Aspen Alpine Pty Ltd, care este unul dintre acţionarii principali ai echipei de fotbal Melbourne Victory FC şi ai firmei de avocatură BMA Lawyers, firmă cu mare experienţă în domeniul sportului şi un mare contractor al Departamentului Emigrării al statului australian”, se spune în comunicat.

Florin Burhală (46 de ani) este directorul firmei de avocatură BMA Lawyers, activitatea sa legată de Departamentul Australian al Emigrării fiind explicată pe larg în urmă cu câţiva ani într-un interviu ce poate fi cititit pe site-ul munca.ro. Surse din cadrul clubului au confirmat că acesta este unul dintre acţionarii Aspen Alpine Management.

Totodată, Burhală este director, membru în Consiliul de Administraţie şi acţionar la clubul de fotbal Melbourne Victory, grupare sportivă campioană a Australiei în 2007 şi 2009, finalistă în 2010 şi semifinalistă în 2013 şi 2014.

În 1988, după doi de aşteptare, i s-a eliberat paşaportul într-o connjuctură norocoasă şi a plecat în Australia, unde se afla un unchi al său, conform unui articol din revista Felicia publicat în 2007.

Simpatizant al Oţelului şi antistelist

Din postările lui Florin Burhală pe contul său de twitter reiese destul de clar că îşi petrece destul de mult timp în România, fiind prezent pe stadioane la unele meciuri, printre care şi Steaua – Oţelul (scor 2-2) din ultima etapă a campionatului încehiat luna trecută. A postat o fotografie de pe Arena Naţională, cu mesajul „Hai Oţelul”. Pare să fie o persoană directă, care nu se formalizează prea mult atunci când îşi exprimă trăirile, exemplul elocvent fiind postarea sa după primul gol al steliştilor din partida amintită: „Huuuaaaaa HOTII! Ofsaid clar!”. De altfel, urmăreşte meciurile televizate ale Oţelului de mai mult timp, pe twitter comentând nivelul jocului Oţelul – Pandurii din prima etapă disputată în acest an în Liga I. Un alt aspect este evident şi îi va atrage simpatia fanilor Oţelului: este antistelist!

Misiunea firmei lui Burhală, de a asigura managementul sportiv al Oţelului, va fi una extrem de dificilă, cel puţin pentru perioada imediat următoare: în lot nu mai sunt decât 15 jucători, dintre care cinci aşteaptă să devină jucători liberi şi să poată pleca, iar prin conturile clubului bate vântul.

Florin Burhală este aşteptat să ajungă în Galaţi în cursul săptămânii viitoare.

Burhală: „Un plan în trei faze”

Florin Burhala a declarat ieri, pentru ziare.com, că are un plan în trei faze în ceea ce priveşte Oţelul. „Faza iniţială este cea de stabilizare a clubului şi «due diligence», cum se spune la noi. Avem două scopuri aici, primul de a pregăti echipa pentru noul campionat, cu tot ce implică – jucători, antrenori, cantonament - şi relaţii cu toate părţile care au un aport pentru club şi aici mă refer la fani, guvern local, LPF şi FRF, precum şi o evaluare în detaliu a situaţiei financiare actuale a clubului;

Faza a două va fi cea mai lungă, de stabilizare financiară a clubului şi scoatere din insolvenţă. Ultima faza va fi cea de finalizare din punct de vedere a ownershipul, cine va fi proprietarul clubului. Noi suntem realişti,  ştim care este situaţia în fotbal la nivel mondial. În Grecia, Italia, Anglia şi lista poate continuă sunt multe cluburi de vânzare şi jucători neplătiţi. Nu au inventat românii sistemul. În momentul în care clubul este stabil, atunci vom explora care este cel mai propice model de ownership al clubului, care să implice oameni care sunt interesaţi de fotbal şi club în aşa fel încât să fim siguri că nu dispărem ca şi club la 50 de ani şi vom prinde, nu eu, aniversarea de 100”, a declarat Florin Burhală.

„Nu-l cunosc pe domnul Adamescu”

Acesta a precizat că firma sa va fi plătită doar dacă va avea succes, că intenţionează o implicare de durata şi că nu-l cunoaşte pe actualul patron, Dan Adamescu. „M-am întâlnit cu toţi oamenii cheie din club însă, că să se lămurească odată pentru totdeauna, nu m-am întâlnit, nu îl cunosc şi nu am făcut niciodată business cu Dl. Adamescu. De ce o echipa de aici? Pentru acelaşi motiv pentru care mi-am adus copiii aici la şcoală pentru un an: încă sper că se poate face ceva. Mulţi îmi spun că sunt nebun! Mai vedem. Oricum, ţară unde te-ai născut şi simţul de apartenenţa, chiar dacă aduce dureri cu el, nu poate fi luat de nimeni”, a mai spus Florin Burhală.

 

Citit 3788 ori Ultima modificare Vineri, 13 Iunie 2014 17:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.