"Crosul sănătăţii", momente de voie bună şi alergare pentru sănătate

"Crosul sănătăţii", momente de voie bună şi alergare pentru sănătate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 250 de gălăţeni au acceptat invitaţia Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică de a participa la „Crosul Sănătăţii”, eveniment desfăşurat sâmbătă pe Faleză Inferioară. La start, sub sloganul „să dăm inimii mişcarea vieţii, la muncă, acasă în timpul liber şi circulând între acestea”, s-au aflat persoane de toate vârstele, de la copii de clasele primare până la pensionari. Veteranii crosului au fost Mariana Ciobotaru (53 de ani) şi Gheorghe Bârsan (70 de ani). “Am fost şofer o viaţă şi abia după ce am ieşit la pensie am început să alerg, fac asta în fiecare zi”, ne-a spus veteranul, care a oferit o lecţie importantă de voinţă prin trecerea liniei de sosire.

Totodată, a avut loc şi crosul persoanelor cu handicap locomotor, traseul fiind parcurs de 15 temerari. Primii sosiţi au fost Ionica Gherghişan, Mihaela Grigore, Mirela Florea şi Monica Neculina (la femei) şi Dumitru Laurenţiu Marin, Teofil Vavana Sandu şi Victor Ştefan Iliescu (la bărbaţi).

În cursa populară, prima sosită a fost Mihaela Movilă, urmată de Ana Maria Covaci şi Crina Luca. La băieţi, primii trei clasaţi au fost Ştefan Popa, Cristian Andrei şi Liviu Cobzaru.

Nu totul a fost perfect, pentru că cei care au alergat sub razele fierbinţi ale soarelui au avut parte de o altfel de răcoreală decât cea dorită: au fost stropiţi cu substanţele antiţânţari împrăştiate de aeroplanul ce survola zona. Asta în condiţiile în care partenerii organizatorilor au fost Primăria, Prefectura, Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport, CJAS, Crucea Roşie, Jandarmeria, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Şcoală Postliceală Sanitară „Christiana”, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi asociaţiile „Învingătorii” şi „Sporting Club”.

 
Citit 1876 ori Ultima modificare Luni, 16 Iunie 2014 13:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.