UPDATE Patricia Ţig, VICTORIE în stil de mare CAMPIOANĂ

UPDATE Patricia Ţig, VICTORIE în stil de mare CAMPIOANĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 13: Ambele gălăţence ajunse în turul doi au obţinut astăzi calificarea în sferturile de finală. Gabriela Talabă a învins-o cu 6-2, 6-0 pe Iulia Ivaşcu, iar Patricia Ţig s-a impus cu 6-4, 6-0 în partida cu Ana Bianca Mihăilă


UPDATE: Gălăţeanca Patricia Ţig va juca astăzi de la ora 10.00 împotriva Anei Mihăilă, iar după ora 11.00 Gabriela Talabă o va întâlni pe Iulia Ivaşcu. De asemenea, după ora 15.00, Talabă, care face pereche cu Oana Georgeta Simion, va juca împotriva perechii formate din Georgia Crăciun şi Oana Gavrilă.  Programul poate suferi modificări în funcţie de condiţiile meteo.

Altfel, perechea perechea Elena Mădălina Căpraru/ Raluca Adriana Belehuz a fost învinsă aseară de perechea Iulia Ivaşcu/Andreea Roşca,cu scorul 6-4, 6-2.


 

 

* Gălăţeanca n-a cedat nici măcar un game în primul său meci din turneul ITF Pro de la Viva Tenis Club


"O văd curând între primele o sută de jucătoare din lume. O ştiu foarte bine, de când avea şapte ani, are tot ce-i trebuie pentru a ajunge în Top 100 WTA. Este foarte muncitoare, dedicată tenisului, antrenorul Marian Dimulescu îi este mereu alături şi, aspect foarte important, are susţinerea financiară fără de care nu se poate avansa în tenisul profesionist”, astfel o caracteriza Florin Şipoş, directorul turneului Futures care se desfăşoară în Galaţi, pe Patricia Maria Ţig, gălăţeanca de 19 ani care reprezintă o promisiune certă pentru tenisul românesc, ajunsă acum pe locul 370 în lume, cu un salt de mai bine de 600 de poziţii în ierarhia WTA.

Iar Patricia Maria Ţig n-a dezamăgit, dimpotrivă, ieri, la primul său meci disputat în Galaţi în cadrul unui turneu din circuitul profesionist. În primul tur de la „Trofeul municipiului Galaţi - Viva Tenis Club”, turneu de categorie Futures cu premii totale de 10.000 dolari, gălăţeanca a întâlnit-o pe Andree Ghiţescu, o sportivă de 17 ani, aflată la începutul carierei în circuitul ITF. Ţig nu i-a dat nicio şansă adversarei sale, câştigând fără să cedeze vreun game, cu 6-0, 6-0. Mobilitate, forţă, agresivitate în joc, căutând mereu mingi câştigătoare, Ţig a impresionat mai ales prin capacitatea de a rămâne concentrată pe tot parcursul partidei, în condiţiile în care replica modestă a adversarei ar fi lăsat loc şi unor momente de relaxare.

A devenit principala favorită

Patricia Ţig a început turneul din postura de cap de serie numărul doi, dar a devenit principala favorită, după o surpriză de proporţii consemnată cu o zi înainte. Cap de serie numărul 1, Cristina Dinu (locul 219 WTA) a fost învinsă în primul tur de Oana Simion, jucătoare aflată abia pe locul 1.187 în lume, în două seturi: 6-7, 3-6.

În turul doi mai este calificată o gălăţeancă, Gabriela Talabă, care se află pe partea cealaltă de tablou, astfel că ea şi Ţig, partenere de dublu în multe turnee precedente, s-ar putea întâlni în finală, dacă vor avea un parcurs perfect.

În turul doi, Gabriela Talabă va juca cu Iulia Ivaşcu, iar Patricia Ţig cu Ana Bianca Mihăilă, ambele fiind cotate ca meri favorite în aceste partide.

Cea de-a treia gălăţeancă aflată pe tabloul principal la simplu, graţiei unui wild-card, Elena Mădălina Căpraru (15 ani), a pierdut în primul tur, dar s-a calificat în cel secund la dublu, unde face pereche cu Raluca Adriana Belehuz.

De asemenea, Gabriel Talabă şi Patricia Ţig continuă şi la dublu, unde au ajuns în turul doi. Talabă face pereche cu Oana Simion, iar Ţig cu Camelia Elena Hristea.

 

Citeşte şi: Două gălăţence în turul doi al turneului Futures de la Viva Tenis Club

 

Citit 1031 ori Ultima modificare Joi, 19 Iunie 2014 13:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.