Trei gălăţeni, CAMPIONI europeni la BRIDGE

Trei gălăţeni, CAMPIONI europeni la BRIDGE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clubul de Bridge al Feroviarilor din România, cu sediul în Galaţi, a organizat, în perioada 10-14 iunie 2014, în colaborare cu Regionala CF Galaţi şi Federaţia Română de Bridge, cea de-a 33-a ediţie a Campionatului European de Bridge al Feroviarilor. Competiţia, care se desfăşoară din doi în doi ani, a avut loc la Tulcea, fiind a două oară când este găzduită de România. La concurs au fost prezenţi aproximativ 50 de jucători „feroviari” din Norvegia, Finlanda, Danemarca, Franţa, Ungaria şi România.

Echipa României a obţinut cea mai bună performanţă din istoria participărilor sale la această competiţie, reuşind pentru prima dată câştigarea titlului de campioană europeană. Locul doi a fost ocupat de Norvegia, iar pe trei s-a clasat Ungaria.

Din formaţia României au făcut parte trei gălăţeni: Gabriel Ovidenie (inginer la Regionala CF Galaţi), Spiru Mantu (director Arcada) şi Eduard Munteanu. Coechipieri ai acestora au fost Eugen Chelu, Gabriel Dumitrasciuc, Sorin Zahiu, Ionică Gavriliu şi Aurel Ciotârcă - căpitan nejucător.

Deşi este un joc foarte popular în Europa Occidentală şi America, atât cea de Nord cât şi cea de Sud, cu sute de mii de practicanţi, bridge-ul este un sport destul de puţin practicat în România. Asemănător şahului că mod de gândire, bridge-ul are şi un puternic caracter social, fiind un joc de echipă, iar rezultatul final depinde în mare măsură de colaborarea celor doi parteneri ce formează o axă (engl. bridge = pod). Altfel, bridge-ul reprezintă şi un mod plăcut de petrecere a timpului liber, fiind unul din cele mai populare jocuri de societate.

Bridge-ul competiţional a început să se dezvolte în jurul anilor ’30, la momentul actual desfăşurându-se campionate mondiale, europene şi Olimpiadă.

Citit 1630 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iunie 2014 18:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.