La BAZINUL PUBLIC din Galaţi, sute de copii stau la COADĂ să înveţe să înoate (FOTO)

La BAZINUL PUBLIC din Galaţi, sute de copii stau la COADĂ să înveţe să înoate (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La bazinul de la Baia Comunală sunt 500 de abonaţi la cursuri de iniţiere, iar alţi 400 de puşti sunt pe listele de aşteptare


O hărmălaie plăcută, zeci de copii ce se bălăcesc înaintea momentului în care distracţia devine treabă serioasă odată ce antrenorul începe să le dea indicaţii.  Aceasta este imaginea de care te loveşti atunci când întri la Baia Comunală, locul unde este situat singurul bazin proprietate publică din oraş. Condiţiile sunt bune, începând de la bazin, până la vestiare, cu  apă ce este împrospătată în fiecare seară, astfel ca toţi cei ce vin aici să fie mulţumiţi. De asemenea, Baia Comunală este dotată cu saună şi zonă de fitness. Având şi tarife accesibile, s-a ajuns în situaţie de a nu se mai face faţă numărului mare de solicitări la cursurile de iniţiere pentru copii, în special pe perioada anului şcolar, când toţi vor să vină după amiaza. Cererea e uriaşă, într-un oraş căruia i-a lipsit mult prea mulţi ani un astfel de bazin, până anul trecut când în sfârşit s-au finalizat lucrările de reabilitare şi a fost redeschis. „Vă rog să nu scrieţi despre noi, suntem şi aşa supraglomeraţi”, ne-a spus, mai în glumă mai în serios, Sandu Istrate, administratorul bazinului.

Situaţia chiar este incredibilă, în acest moment sunt în jur de 500 de copii abonaţi la cursurile de iniţieri şi alţi 400 stau la coadă, înscrişi pe lista de aşteptare cu şanse mici de a avansa până la intrarea în bazin.

„Le place, iar după ce învaţă să înoate toţi vor să continue, îşi prelungesc abonamentele, excepţiile sunt rare. N-ai cum să-i refuzi, să le spui că de mâine, gata, nu mai intră. Astfel că foarte greu se trece de pe listele de aşteptare între cursanţii din bazin”, a explicat Claudia Sava, antrenoarea de la CSŞ care îi învaţă pe cei mici să înoate alături de colegul săi de la club, Paul Munteanu, şi instructorii Valentin Bubulică şi Ştefan Dolinescu. Conform acestora, 16 este media numărului de şedinţe necesare pentru ca un copil să înveţe să înoate, la nivelul minim, cel de a pluti, înainte de a se trece la învăţarea tehnicii.

Un abonament de iniţiere pentru copii, în care intră opt şedinţe a câte 60 de minute, costă 100 de lei.

 Citeşte şi: BAZINELE unde gălăţenii pot învăţa să înoate/ PROGRAM şi TARIFE la piscinele din oraş (FOTO)

Citit 5686 ori Ultima modificare Joi, 26 Iunie 2014 07:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.