Echipa de volei Arcada începe pregătirile cu patru noutăţi în lot

Echipa de volei Arcada începe pregătirile cu patru noutăţi în lot
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Voleibaliştii Clubului Arcada se află la un nou început de drum. Începând de astăzi, aceştia se prezintă la startul pregătirilor în vederea următorului campionat al primei divizii. După ce în primul an al existenţei sale a promovat, iar la debut a ocupat locul al şaptelea în primul eşalon, acum pretenţiile au crescut considerabil. Arcada nu mai vrea o poziţie în pluton, ci una mai sus, calificantă în cupele europene, ambiţiile fiind vizibile prin campania de transferuri din această vară, una impresionantă.

Stafful tehnic este identic cu cel din campionatul trecut: principal Marian Apostu (care a renunţat la cariera de jucător) şi Nicuşor Harabagiu, acesta fiind antrenor secund dar şi jucător. Înaintea acestui nou start, am dialogat cu „principalul” Arcadei despre preocupările imediate.

- Domnule Apostu, un nou început pentru Arcada...

- Vom demara pregătirile astăzi, cu accent pe acumulările fizice. Vom efectua zilnic câte două antrenamente: dimineaţa - pregătire fizică, cu alergări la Stadionul „Dunărea”, completate cu lucrul în sala de forţă, iar după-amiezile în sală, urmărind latura tehnică a pregătirilor.

- Cât va dura această perioadă?

- Timp de două săptămâni, vom rămâne la Galaţi, după care ne vom muta „cartierul general” în Bulgaria, la Dobrici. Este un orăşel din nord-estul ţării vecine, de unde am primit informaţii cât se poate de favorabile privind condiţiile de sejur şi pregătire. Aici există sală de joc, sală de forţă, plus condiţii de mişcare în aer liber. Cantonamentul va dura 12 zile, perioadă în care dorim să susţinem şi două jocuri de verificare: unul cu o echipă locală, iar celălalt în compania campioanei României, VCM Tomis Constanţa, care va ajunge tot acolo, în cantonament.

- Până la ora discuţiei noastre ştiam de patru noutăţi în lot. Ce se va mai întâmpla în continuare şi cum arată lotul în întregul său?

- Noutăţile deja cunoscute sunt: internaţionalii Cristian Bartha şi Mihai Dumitrache, plus slovenul Ziga Zupanc, jucător care a mai evoluat în Belgia şi Franţa. Al patrulea nou-venit este fostul internaţional Şerban Paşcan, de la Phoenix Şimleu Silvaniei. Lotul este completat cu jucători din vechiul lot: Harabagiu, Martin, Cristudor, Cerşemba, Dragomir, Ghimeş şi Pârvu, ultimii doi folosiţi pe postul de libero. Suntem în discuţii avansate cu un centru din Serbia, şi cu asta cred că vom avea un colectiv competitiv, care să ne ajute la o clasare cât mai bună, pentru a ajunge într-o competiţie europeană. Faţă de sezonul trecut, din lot nu mai fac parte Râpeanu, Romanescu, Crăciun, Palfi şi Voinea.

Citit 2642 ori Ultima modificare Luni, 04 August 2014 10:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.