Se simt din plin PROBLEMELE DE LOT ale Oţelului
Foto: Vlasie, portarul care a fost nevoit să joace accidentat

Se simt din plin PROBLEMELE DE LOT ale Oţelului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În partida pierdută, sâmbătă, contra Concordiei Chiajna, echipa gălăţeană a pătimit pentru că n-are decât doi portari


 

Echipa de fotbal Oţelul Galaţi a pierdut, sâmbătă seară, partida de pe teren propriu contra celor de la Concordia Chiajna, scor 1-2 (0-0), din cadrul etapei a doua din Liga I. Golurile au fost marcate de Tudorie (min. 54), respectiv, Purece (min. 68 şi 85).

Partida a fost marcată de două momente cheie, care au scos în evidenţă problemele de lot ale Oţelului, în special pe postul de portar. Primul s-a produs înaintea începerii jocului, când Vlasie, care trebuia să înceapă meciul titular, s-a accidentat la încâlzire, astfel că s-a început cu Abraham în poartă. Al doilea a fost spre finalul primei reprize, când Abraham a fost eliminat, pentru un fault din postură de ultim apărător. A fost momentul în care s-a văzut din plin de ce toate echipele au cel puţin câte trei portari în lot. Oţelul, neavând decât doi, a fost nevoită să-l trimită în teren pe Vlasie, care acuza dureri la umărul stâng. Accidentat, Vlasie a primit două goluri parabile şi echipa gălăţeană a rămas fără niciun punct după primele două etape ale Ligii I.

Hotoboc, variantă de urgenţă

În perioada precompetiţională, cei din conducerea clubului au încercat să rezolve problema cea mai acută din lot, cea a postului de portar, dar transferurile lui Cezar Lungu şi Bornescu au picat în ultimul moment, iar cei veniţi în probe, Catană, Plopeanu, Bordea şi Kardum, nu au arătat potenţial pentru a fi legitimaţi.

În regim de urgenţă, Oţelul s-a reorientat spre Dumitru Hotoboc (35 de ani), care s-a afirmat la Jiul Petroşani şi apoi a trecut pe la Poli Timişoara, Steaua, FC Argeş, Prefab Modelu, Minerul Lupeni, CS Turnu Severin şi FC Universitatea Craiova, după desfiinţarea echipei oltene rămânând fără angajament. În ultimele patru sezoane, el a evoluat doar în 21 de partide.

Prima impresie lăsata de Hotoboc antrenorului Michael Weiss a fost una favorabilă. “L-am văzut vineri la antrenament. Chiar dacă venea după un drum cu maşina ce a durat multe ore, a făcut o impresie bună. Are experienţă, va aduce mai multă stabilitate, de care avem atâta nevoie”, a declarat Weiss.

Andrei Rusu, directorul de scouting al clubului, a afirmat că nu mai este timp de probe şi că în aceste condiţii se va semna contractul cu Hotoboc.

Altfel, la meciul de sâmbătă, în tribună s-a aflat şi atacantul Christian Pouga, al cărui transfer a fost promis de mai mult timp, camerunezul fiind deocamdată în urmă cu pregătirea fizică.

Citit 1914 ori Ultima modificare Luni, 04 August 2014 09:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.