BASCHET/ Phoenix, primul IMPORT din SUA la echipa de băieţi (VIDEO)
Foto: Roland Brown, noul pivot al CS Phoenix

BASCHET/ Phoenix, primul IMPORT din SUA la echipa de băieţi (VIDEO)
Roland Brown, noul pivot al CS Phoenix
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Clubul de baschet Phoenix Galaţi, cu echipa feminină în prima ligă, îşi doreşte performanţă şi cu echipa masculină de seniori, al cărei obiectiv pentru următorul sezon este intrarea în turneul final al eşalonului secund. Pentru atingerea acestei ţinte, clubul gălăţean este activ pe piaţa transferurilor, ultima reuşită în materie fiind obţinerea semnăturii jucătorul american Roland Brown. Astfel, acesta devine primul jucător străin din istoria acestei formaţii. Are 23 de ani şi 2,03 metri înălţime şi joacă pe postul de pivot. În acest an a absolvit Universitatea Binghamton din New York, în a cărei echipă a jucat ultimele două sezoane. Anterior, în perioada 2010-2012, evoluase la formaţia Hofstra University. 

Roland Brown a ajuns în Galaţi şi s-a alăturat lotului echipei gălăţene la antrenament, declarându-se încântat de decizia de a veni în România. „Este o experienţă nouă pentru mine, sunt venit pentru prima dată în Europa. Mă bucur pentru decizia luată şi vreau să ajut echipa cât de mult pot”, ne-a declarat Brown. 

Acesta este al cincilea transfer făcut de Phoenix în această vară, după cele ale lui Andrei Petică, venit de la Concordia Chiajna II, echipă din liga secundă, Robert Bolobită (din Liga a III-a italiană), ambii fiind gălăţeni formaţi la Phoenix LPS, plus Iulian Chirică şi Andrei Neguroiu, de la LPS Focşani.

Perioada de transferuri este valabilă până pe 25 septembrie, campionatul ligii secunde masculine urmând să înceapă la 4 octombrie.

 

Citit 1308 ori Ultima modificare Miercuri, 13 August 2014 05:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.