EXCLUSIV VL/ Un OM DE AFACERI puternic negociază PRELUAREA OŢELULUI
Foto: Ştefan Mărginean, proprietarul grupului Metanef. Sursa foto: www.riseproject.ro

EXCLUSIV VL/ Un OM DE AFACERI puternic negociază PRELUAREA OŢELULUI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oţelul este într-o criză financiară acută, situaţia limită în care se află fosta campioană din 2011 fiind reflectată de formarea lotului în această vară: doar din jucători cu o medie salarială de liga a doua – în jur de 1.500 de euro pe lună. Chiar şi aşa, după reducerea drastică a cheltuielilor cu contractele fotbaliştilor, tot sunt întârzieri salariale către aceştia, cele mai mari fiind faţă de puţinii rămaşi din lotul de anul trecut, care au de primit lefurile pe trei luni. În această situaţie, speranţele pentru supravieţuirea Oţelului se pun doar într-o eventuală preluare de către alţi acţionari. Existenţa unor negocieri în acest sens a fost confirmată de directorul executiv al FC Oţelul, Remus Pascu. „Negocierile sunt într-o fază destul de avansată, în care se discută deja despre documente, s-a depăşit stadiul de simple discuţii. Estimarea noastră este că se va finaliza totul până la sfârşitul anului”, a declarat Pascu.
Alte persoane din conducerea clubului sunt mai optimiste, spunând că sunt şanse ca tranzacţia să se încheie în următoarele două-trei săptămâni.
Sursele „Vieţii libere” susţin că aceste negocieri au fost deschise acum mai bine de trei luni şi că una dintre persoanele implicate pentru a prelua Oţelul este Ştefan Mărginean, un foarte potent om de afaceri în vârstă de 71 de ani, cunoscut în special ca proprietar al grupului Metanef. Conform declaraţiilor sale, făcute anul trecut pentru site-ul de investigaţii jurnalistice riseproject.ro, este inginer metalurg, iar în timpul regimului comunist a fost o perioadă responsabil cu exporturile de aluminiu. “După facultate am lucrat şapte ani la Institutul de proiectări şi cercetări pentru metale neferoase, iar apoi cinci ani la Agenţia Economică a României din Tokyo. În 1980, am revenit în ţară şi am fost numit şef de birou la Metalexportimport, responsabil cu exporturile de aluminiu”, a povestit Mărginean pentru riseproject.ro.

UPDATE: În 2001, Metanef, unde Ştefan Mărginean este acţionar majoritar, a fost în cursa pentru achiziţionarea Sidex, în cadrul unui grup din care mai faceau parte Grivco, Metaltrade si Metalexportimport. S-a retras din cursa privatizării Sidex în ultimul moment, nu a mai depus oferta finală în urma unor modificări din caietul de sarcini.

FC Oţelul se află pe ultimul loc în clasamentul Ligii I după patru etape, iar societatea care administrează activitatea echipei, Fotbal Club Oţelul SA, se află de anul trecut în insolvenţă

 

 

Citit 8025 ori Ultima modificare Duminică, 24 August 2014 01:04

19 comentarii

 • postat de nefotbalist
  Duminică, 14 Septembrie 2014 16:57
  5.13.204.***
  :))) nu mai vine Australia??? :)))
  0
  0
  Raportează
 • postat de Razboiul stelelor
  Vineri, 12 Septembrie 2014 08:06
  5.13.152.***
  „foarte potent om de afaceri în vârstă de 71 de ani” - geeratia Epocii de Aur
  „cinci ani la Agenţia Economică a României din Tokyo” - un fel de Anvers dar din Asia. Drept dovadă, un fragment chiar din articolul Rise Project amintit mai sus:
  „Cu un alt demnitar comunist, Ion Dincă ­ vicepremier pe probleme de chimie, construcții și apoi metalurgie în acei ani, ­ Mărginean a devenit cumătru. Afaceristul susține însă că relația cu familia fostului demnitar nu l­-a ajutat în carieră: “Lumea tot spune că sunt din neamul lui Dincă, dar nu e așa. Eu sunt nașul Doinei Dincă (n.r. ­ fiica fostului demnitar comunist) și a lui Puiu Popoviciu (n.r ­ unul dintre cei mai bogați afaceriști din România). Puiu e nepotul soției mele și așa am ajuns să le fiu naș. Mă întorsesem de puțin timp din Japonia când ei s­-au căsătorit””

  Evident, făcea România afaceri cu Japonia la greu, de numai utilaje rusești găsești prin industria noastră de fier vechi, dar era bine să fie un omuleț verde și acolo, să tragă cu coada ochiului, timpanului etc.

  Pe de altă parte „au apărut informaţii despre dosarul declasificat “Dunărea”, de unde lipsesc pagini referitoare la livrările de tractoare de “calibru greu” către Siria ’82-’87 şi Mauritius ’82-’84, de care ştia UM 0107.
  Surse DIE relatează despre contrabanda maritimă cu armament derulată prin mici porturi secrete din Grecia, India şi Japonia. Porturile necontrolate serveau la descărcarea mărfii de contrabandă.
  A fost pomenit Ştefan Mărgineanu, patronul firmei Metanef, fost ofiţer DIE sub acoperire. A activat sub conducerea generalului Ion Mihai Pacepa la Agenţia Economică de la Tokio în anii ’70, împreună cu generalul Mitică Detot. Locuiau în apartamente de bloc cu chirie, până a fost construit sediul Ambasadei Române din Japonia, o adevărată fortăreaţă. Întors în ţară, agentul Mărgineanu a lucrat la Metalexportimport, şi prin Ministerul Industriilor, apoi a devenit om de afaceri de succes în metalurgie.” Ohanesian
  Ba se pare că au fost folosiți și ca iepurași la privatizare: „Conform declaratiilor oficialilor APAPS, singurul competitor ramas in cursa pare a fi grupul LNM, din care face parte si compania ISPAT. Ieri, grupul de firme romanesti, format din Metanef, Grivco, Metalexportimport si Metaltrade, a anuntat ca nu va mai depune oferta finala, unul dintre motive fiind modificarea adusa in caietul de sarcini privind obligativitatea investitorului de a incheia un acord cu statul roman in vederea recuperarii creantelor de la Krivoi Rog. Decizia grupului de firme romanesti a fost totusi destul de confuza. Dupa ce in prealabil a respins retragerea din cursa pentru privatizarea Sidex, presedintele Metanef, Stefan Marginean, ne-a declarat ca mai multe informatii vom afla astazi” - Curentul, 2001

  „În iunie 1997, una dintre companiile controlate de Rich, Glencore AG, face un parteneriat strategic în România. Asociații lui Rich erau Dan Voiculescu și Stefan Margineanu (fost ofiter DIE ), patron în industria metalelor. La sediul companiei lui Voiculescu, „locotenentul“ lui Rich, Willy R. Strothotte, anunța perfectarea consortiului Glencore-Grivco-Metanef (firma lui Mărgineanu). Trioul punea la bataie 650 de milioane de dolari pentru privatizări în Romania în petrol și metalurgie feroasă și neferoasă. ” Roncea. Mark Rich este un personaj dubios fost șef al lui Soros. Între timp Mark Rich a decedat dar rețelele au rămas active și-și fac treaba. Fundațiile lui Marc Rich sunt conduse de Avner Azulay, unul dintre „locotenenții“ magnatului. Conform multor surse, acesta a fost, de fapt, lansat pe orbita afacerilor de serviciul in care avea functie de conducere, Mossad. :)
  Datele de mai sus sunt date pentru adeschide apetitul cautatorilort de profesie care vor extrage mai multe date despre Margineanu decat s-ar putea insira aici...
  Oricum, ideea e ca Stefan Margineanu numai a Adamescu, adica a vechi instelat nu kiroase... da, da...
  0
  1
  Raportează
 • postat de cornel
  Sâmbătă, 30 August 2014 06:33
  86.124.244.***
  Ma OTELARULE,prost mai esti si psd-ist ! Tot Basescu e de vina de alunrcarea Otelului pe tobogan !? Mai curand zdrentele voastre de Pislaru, etc.
  2
  5
  Raportează
 • postat de A19
  Duminică, 24 August 2014 22:14
  5.13.226.***
  Tot ar fi mai bun si mai serios ca Adamescu si TNG.Oricine ar veni e binevenit..Ce piate fi mai rau decat TNG,acesti tepari,hoti si amatori..
  0
  4
  Raportează
 • postat de Adi
  Duminică, 24 August 2014 20:03
  24.16.48.***
  De ce dureaza asa mult preluarea acestei epave ????? Pina la sfirsitul anului !!!!! de ce ????? Chiar cred astia ca pot sa ne tot duca cu vb inca 4 luni ? Peste 4 luni Otelul va avea maxim 3 puncte si va fi matematic retrogradata.De ce ar da cine-va bani pe acest club ?Va rog nu m-ai publicatii timpenii.
  3
  0
  Raportează
 • postat de Citizen
  Duminică, 24 August 2014 13:15
  92.80.154.***
  mai rau decat cu Adamescu nu poate fi. macar de-ar prelua clubul, sa nu fie iar o minciuna aruncata pentru a ne mai linisti pe noi, suporterii.
  1
  5
  Raportează
 • postat de OTELAR
  Duminică, 24 August 2014 10:55
  5.13.149.***
  indiferent cine este .daca doreste sa ia echipa din bratele lui adamescu e fffff bine!
  CE DACA ESTE COMUNIST? NU VEDETI CA CAPITALISTII DIN GALATI NU VOR SA BAGE BANI IN SPORT?
  VOICULESCU ESTE UN OM DESTEPT! A CREIAT LOCURI DE MUNCA . FUNDATII DE AJUTORARE ETEC ETC ...DAR, BASESCU CE REALIZARI UMANE ARE? DIN CONTRA L-A INTERESAT DOAR FAMILIA LUI, SA SE IMBOGATEASCA PRIN ORI CE MIJLOACE!?
  SI CEAUSESCU SA VINA DIN CER SA FINANTEZE ECHIPA AR FI FORMIDABIL!
  SUNTETI CARCOTASI SI DUSMANOSI! VOI URMARITI ALTE SCOPURI DECAT OTELUL\
  SE VEDE DIN TRIBUNE FELUL CUM VA MANIFESTATI!! LA ADRESA JUCATORILOR!!?? VOI ,VRETI RAUL ECHIPEI!! CRED CA DE ASTA NU INVESTESTE NIMENI IN ACEASTA ECHIPA!!!!!
  SA FITI IUBITI,
  8
  11
  Raportează
 • postat de adi
  Duminică, 24 August 2014 10:08
  79.116.98.***
  Omul asta daca nu e pasionat de fotbal pana in maduva oaselor nu va baga bani in club ci vine cu un interes personal, de exemplu , spalarea de bani..etc, cum a facut adamescu, a scurs milioanele otelului in conturile lui, acest om nu era pasionat de fotbal.
  4
  5
  Raportează
 • postat de Ruby zice ,,Stinge lumina, arata-mi calea...
  Duminică, 24 August 2014 09:50
  89.136.6.***
  Dupa cum arata in fotografie acest potent om de afaceri, juri ca-i viu. Oare misca?
  Bai frate, numai baubauri de afaceristi de astia se lipesc la echipa asta. Si seamana cu Adamescu, leit, zici ca-i fracsu'.
  3
  4
  Raportează
 • postat de marius
  Duminică, 24 August 2014 08:41
  5.13.131.***
  Ne spune si noua cineva care este persoana care administreza firma ce se ocupa de insolventa echipei Otelul? Acesta trebuia in primul rand sa se ocupe de plata salariilor,de aducerea de jucatori,de plata hartiei igienice astfel incat echipa sa isi poata plati datoriile curente cat si pe cele din urma.La alte echipe acest lucru este foarte transparent.La NOIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII..........................?????????????????
  0
  6
  Raportează
 • postat de Cornel
  Duminică, 24 August 2014 07:05
  188.25.9.***
  Cel care semneaza "Un idiot....." e xhiar idiot !
  3
  3
  Raportează
 • postat de marius
  Sâmbătă, 23 August 2014 14:37
  5.13.131.***
  Pana de curand il aveau pe narcis pentru astfel de intoxicari.E clar ca nu exista cineva care in situatia in care se afla echipa sa isi doreasca achizitia,deci se mai incearca aruncarea de vorbe in vant,pentru a ne aburi cateva zile.Narcis era mester.
  5
  5
  Raportează
 • postat de durul
  Sâmbătă, 23 August 2014 13:27
  5.13.199.***
  avand in vedere varsta pe care o are , ar trebui grabite negocierile ! macar sa ne lamurim si cu asta ...
  5
  13
  Raportează
 • postat de Virgil
  Sâmbătă, 23 August 2014 11:46
  5.13.167.***
  @tric
  "in particular" i se spune printul sau imparatul metalului. A aparut in trecut si in Top 300 Capital (pozitia 22).
  5
  6
  Raportează
 • postat de Lucian
  Sâmbătă, 23 August 2014 11:43
  5.13.201.***
  http://www.ziaruldeiasi.ro/local/galati/miliardarii-de-la-quot-metanef-quot-s-au-ridicat-pe-cadavrul-sidex~ni27o8

  Omyul se pare ca era capusar la Sidex .Oricum pare un so ide Adamescu si asta .
  1
  14
  Raportează
 • postat de un idiot obligat sa plateasca taxe arendasilor USA si H-UE
  Sâmbătă, 23 August 2014 11:38
  185.26.182.***
  Nici o grija. Nu va ajunge PENTRU CA FACE PARTE DIN GASCA DIN COMERTUL EXTERIOR, oamenii scoliti, cu 7 luni de acasa (gen Voiculescu, Copos, Daianu, Isarescu, Roman & co).
  Or sa aiba grija ailalta gasca cu 7 zile de acasa, sa i se ia toti banii, furati sau munciti! (gen base&udrea&macovei&tatal lu' kovesi etc.).
  10
  11
  Raportează
 • postat de tric
  Sâmbătă, 23 August 2014 10:04
  82.233.33.***
  Ştefan Mărginean, un foarte potent om de afaceri în vârstă de 71 de ani, cunoscut în special ca proprietar al grupului Metanef.

  "în special", si în particular e cunoscut si ca altceva? e in top 300 Capital domnul asta? la cat i se cifreaza averea? se pare ca nu prea...ca firma asta metanef e asa de mare nici nu are site :))) asa cu 5 lei la viata libera toti suntem ce vrem sa fim si ce n-am fost o viata...

  ia uitati aici grupul lui peshte cu 10-19 angajati:
  http://ro.kompass.com/c/metanef-s-a/ro001539/
  ca sa nu mai spun ca pe un alt site firma are doar un angajat : :))))) de râsul curcilor
  http://www.listafirme.ro/metanef-sa-1564253/

  aloo jurnalistii!!!!! voi nu verificati informatia? sau sunteti ocupati cu numaratul monezilor pe care vi le dau toti bisnitarii sa le faceti reclama?
  1
  14
  Raportează
 • postat de OTELAR
  Sâmbătă, 23 August 2014 08:13
  5.13.234.***
  SA VINA MAI REPEDE!
  SI NOI GALATENII TREBUIE MECI DE MECI SA UMPLEM STADIONUL SA PUTEM PARTICIPA LA REDRESAREA ECHIPEI FINANCIAR!
  DACA TOT CARCOTIM PE LA COLTURI FARA SA ADUCEM SI NOI UN OARECARE APORT, NU ARE SENS SA MAI SPERAM IN MINUNI!
  PE STADION GALATENI ASA CUM SE UMPLE STADIOANELE IN SPANIA ,GERMANIA . FRANTA ETC.... DACA VREM CU ADEVARAT FOTBAL IN ORASUL NOSTRU!
  13
  15
  Raportează
 • postat de gigi
  Sâmbătă, 23 August 2014 08:11
  5.13.199.***
  tipul pare un fost comunist ce a ajund akolo pe pile si relatii niciodata astfel de oameni nu vor performa
  8
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.