EXCLUSIV VL/ Un OM DE AFACERI puternic negociază PRELUAREA OŢELULUI
Foto: Ştefan Mărginean, proprietarul grupului Metanef. Sursa foto: www.riseproject.ro

EXCLUSIV VL/ Un OM DE AFACERI puternic negociază PRELUAREA OŢELULUI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oţelul este într-o criză financiară acută, situaţia limită în care se află fosta campioană din 2011 fiind reflectată de formarea lotului în această vară: doar din jucători cu o medie salarială de liga a doua – în jur de 1.500 de euro pe lună. Chiar şi aşa, după reducerea drastică a cheltuielilor cu contractele fotbaliştilor, tot sunt întârzieri salariale către aceştia, cele mai mari fiind faţă de puţinii rămaşi din lotul de anul trecut, care au de primit lefurile pe trei luni. În această situaţie, speranţele pentru supravieţuirea Oţelului se pun doar într-o eventuală preluare de către alţi acţionari. Existenţa unor negocieri în acest sens a fost confirmată de directorul executiv al FC Oţelul, Remus Pascu. „Negocierile sunt într-o fază destul de avansată, în care se discută deja despre documente, s-a depăşit stadiul de simple discuţii. Estimarea noastră este că se va finaliza totul până la sfârşitul anului”, a declarat Pascu.

Alte persoane din conducerea clubului sunt mai optimiste, spunând că sunt şanse ca tranzacţia să se încheie în următoarele două-trei săptămâni.

Sursele „Vieţii libere” susţin că aceste negocieri au fost deschise acum mai bine de trei luni şi că una dintre persoanele implicate pentru a prelua Oţelul este Ştefan Mărginean, un foarte potent om de afaceri în vârstă de 71 de ani, cunoscut în special ca proprietar al grupului Metanef. Conform declaraţiilor sale, făcute anul trecut pentru site-ul de investigaţii jurnalistice riseproject.ro, este inginer metalurg, iar în timpul regimului comunist a fost o perioadă responsabil cu exporturile de aluminiu. “După facultate am lucrat şapte ani la Institutul de proiectări şi cercetări pentru metale neferoase, iar apoi cinci ani la Agenţia Economică a României din Tokyo. În 1980, am revenit în ţară şi am fost numit şef de birou la Metalexportimport, responsabil cu exporturile de aluminiu”, a povestit Mărginean pentru riseproject.ro.

UPDATE: În 2001, Metanef, unde Ştefan Mărginean este acţionar majoritar, a fost în cursa pentru achiziţionarea Sidex, în cadrul unui grup din care mai faceau parte Grivco, Metaltrade si Metalexportimport. S-a retras din cursa privatizării Sidex în ultimul moment, nu a mai depus oferta finală în urma unor modificări din caietul de sarcini.

FC Oţelul se află pe ultimul loc în clasamentul Ligii I după patru etape, iar societatea care administrează activitatea echipei, Fotbal Club Oţelul SA, se află de anul trecut în insolvenţă

 

 

Citit 8361 ori Ultima modificare Duminică, 24 August 2014 01:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.