TENIS/ Patricia Ţig a produs surpriză la bulgari
Foto: Patricia Ţig

TENIS/ Patricia Ţig a produs surpriză la bulgari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţeanca Patricia Maria Ţig, locul 299 în ierarhia mondială, a reuşit, joi, 18 septembrie 2014, să-şi mai treacă în palmares o bornă importantă, prima victorie în faţa unei adversare aflată în primele 150 de locuri în clasamentul mondial.

Aflată pe tabloul principal al turneului ITF Pro de la Dobrici (Bulgaria), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari, a învins-o în turul al doilea pe jucătoarea Kateryna Kozlova (Ucraina, locul 147 WTA), favorita numărul doi al turneului, cu scorul 6-4, 4-6, 6-1. Până joi, gălăţeanca nu mai învinsese o adversară atât de bine plasată în topul WTA.

În primul tur, Ţig trecuse de Helen Ploskina (Ucraina), cu scorul 6-4, 0-6, 6-1. În „sferturile” de finală gălăţeanca o va întâlni, astăzi, pe Evgeniya Rodina, Rusia, locul 196 WTA.

Anul acesta, Patricia Ţig a câştigat şase turnee Futures, toate cu premii totale de 10.000 de dolari: două în Antalya (Turcia), unul în Croaţia, la Bol, şi trei în România, unul la Sibiu şi două la Galaţi, în iulie şi septembrie. În total, gălăţeanca are în palmares 11 turnee câştigate din circuitul ITF Pro.

În această vară, după turneul din iulie, de la Galaţi, Ţig şi-a schimbat antrenorul, lucrând acum cu Răzvan Sabău.

Citit 1486 ori Ultima modificare Joi, 18 Septembrie 2014 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.