Oţelul a fost făcută ZOB în patru minute

Oţelul a fost făcută ZOB în patru minute
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Roş-alb-albaştrii au făcut o primă repriză bună, dar n-au mai contat în joc în partea a doua * Pandurii au puncat de trei ori între minutele 58 şi 61


Tibor Selymes n-a început cu multe noutăţi în primul “11”, mizând pe Mişelăricu ca fundaş dreapta, Cojoc urcat mijlocaş la inchidere şi Iulian Popa ca mijlocaş lateral stânga. Acesta din urmă a reprezentat singura noutate din echipa gălăţeană, harnic şi util pe faza defensivă însă dezamăgitor dincolo, în poziţia de cap de linie la acţiunile de atac.

Echipă destulă de compactă, Oţelul a rezistat bine la presiunea gazdelor din primul sfert de oră. Una după tiparul atât de bine ştiut la Galaţi când este vorba de Petre Grigoraş antrenor, aproape totul pe flancuri şi centrări. Aşa au apărut şi primele ocazii ale meciului, o reluare a lui Roman cu latul (3’) peste şi apoi cu capul, puţin alături (12’), după un corner “scurt” care a surprins fundaşii Oţelului.

Roş-alb-albaştrii au avut prima zvâcnire ofensivă prin Jula şi Avdic, insistenţi între cinci adversari, finalizată cu un şut deviat foarte puţin pe lângă al lui Avdic. Au urmat momente bune ale Oţelului, cu joc ţinut aproape de careul gorjenilor. Tot Avdic a mai avut o ocazie uriaşă, după o acţiune superbă individuală pornită din flancul stâng şi finalizată cu un şut la colţul lung ce s-a dus la o palmă de bara laterală. Şi cei de la Pandurii au mai avut două bune oportunităţi, prin Răduţ (21’) – şut de la distanţă şi Nicoară (34’) – vole de la 14 metri, la ambele meritând aplauze portarul Hotoboc.

Suspendat, Grigoraş n-a mai rezistat în tribuna oficială şi la pauză a coborât în spatele băncii echipei sale. A urmat o dominare consistentă a celor de la Pandurii, cu Oţelul incapabilă să mai treacă de centrul terenului, schimbări destul de rapide la gazde şi în patru minute de coşmar pentru gălăţeni s-a decis meciul, interval în care gorjenii au marcat de trei ori. De fiecare dată pe şablonul cunoscut, centrări din faze fixe, din zonele laterale, finalizate de Roman (58’), Matulevicius (59’) şi din nou Roman (61’).

Meciul era jucat, iar lui Selymes nu i-a mai rămas decât să înceapă pregătirea meciului următor, cel cu Steaua, oferindu-i lui Cernat ultimele 20 de minute în teren, pentru a-şi intra în ritm la 14 ani de la ultimul său meci în tricoul Oţelului. A generat prima fază de atac a Oţelului din repriza a doua (80’), tot cu el la finalizare, puţin peste. Speranţa moare ultima, chiar dacă Matulevicius a făcut şi el dubla (82’)!

PANDURII Tg. JIU – OŢELUL GALAŢI 4-0 (0-0)

Meci disputat luni seară în etapa a 9-a din Liga I

Stadion Municipal din Tg. Jiu, spectatori 2.500

Au marcat: Roman 58’ şi 61’, Matulevicius 59’ şi 82’

Pandurii: Stanca - Pleaşcă, Erico, Elton, Momcilovici - Răduţ, Anton, Nistor (Predescu 74’) – Shalaj (Buleică 57’), Roman, Nicoară (Matulevicius 56’). Antrenor Petre Grigoraş.

Oţelul: Hotoboc – Mişelăricu, Miron, Sipovici, Popescu– Cojoc (Milea 61’), Tavares – Grădinaru, Avdic, Iulian Popa (Tudorie 46’) – Jula (Cernat 72’). Antrenor Tibor Selymes.

Cartonaşe galbene: Tavares 37’, Grădinaru 52’, 84’

Cartonaş roşu: Grădinaru 84’

Arbitri: Paul Unimatan (Zalău) – central, Iulian Radu (București) și Adrian Popescu (Craiova) – asistenţi

 

Citit 2178 ori Ultima modificare Marți, 30 Septembrie 2014 10:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.