Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

* De vineri seară, gălăţenii vor putea intra pe gheaţă * Deocamdată, pentru următoarele două săptămâni, nu vor putea fi închiriate patine


UPDATE: Administratorii patinoarului au confirmat programul pentru acest weekend: vineri de la orele 16, 18 şi 20, sâmbătă de la orele 10, 12, 14, 16, 18 şi 20.


 

Gălăţenii cărora le place să patineze primesc în sfârşit vestea pe care în acest sezon au aşteptat-o mai mult ca în anii precedenţii: începând de vineri vor avea acces pe gheaţa Patinoarului Artificial „Dunărea”, când se deschide programul pentru public.

Întârzierea, în condiţiile în care instalaţia de gheaţă este funcţională din luna septembrie, a fost explicată prin lucrările de renovare care se efectuează în zona intrării, unde funcţiona şi garderoba. Acestea au început târziu, pentru că nu au fost prinse iniţial în bugetul municipalităţii şi s-au alocat fonduri după rectificarea bugetară.

Deschiderea sezonului pentru public a fost amânată, dorindu-se terminarea lucrărilor, însă şi acestea au durat mai mult decât se estimase. „Estimăm că până pe 15 decembrie se termină reamenajarea zonei respective, se lucrează în ritm susţinut, însă nu mai aşteptăm până atunci. Din solicitările primite pe diverse canale, am văzut că mulţi gălăţenii îşi doresc să intre cât mai repede pe gheaţă, astfel că ne organizăm să putem începe programul cu publicul din acest weekend, în paralel cu lucrările existente”, ne-a declarat Mihai Istrate, preşedintele Fundaţiei Sportului Gălăţean, care are în administrare patinoarul.

 

Ieri, la vizita noastră la patinoar, am întâlnit un adevărat „comitet de organizare”, care căuta cele mai optime soluţii pentru amenajarea unei „garderobe” provizorii şi tot ce mai este necesar publicului. Aspect important, am primit asigurări că maşina de şlefuit gheaţa, celebra „Rolba”, va intra pe suprafaţa de patinat în fiecare pauză dintre serii, astfel încât publicul să aibă mereu gheaţă de calitate, aspect care în anii anterior a lăsat de dorit.

Tarifele de intrare vor fi la fel ca în ultimii doi ani, 10 lei pentru adulţi şi 6 lei pentru elevi, la o sesiune de 90 de minute pe gheaţă. Programul pentru acest weekend, care ieri încă nu era bătut în cuie, se dorea a fi următorul: vineri de la orele 16.00, 18.00 şi 20.00, iar sâmbătă de la 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00 şi 20.00. Duminică, patinoarul este rezervat pentru competiţii sportive.

Precizare importantă, deocamdată nu va funcţiona serviciul de închiriat patine. „Procedura de cumpărare a patinelor şi căştilor pentru închiriat este foarte avansată, astfel că în două săptămâni, când vrem să deschidem zona în care acum se lucrează, vom putea să furnizăm şi acest serviciu. Din acel moment, pentru siguranţa patinatorilor, nu va mai fi permis accesul pe gheaţă fără cască”, a adăugat Mihai Istrate.

În zona aflată acum în renovare, vor fi amenajate garderoba, spaţiul pentru închiriere şi aşcuţit patine, băncuţele pentru public, sistem de turnichete la intrare, plus camere video de supraveghere şi monitoare tv.

Citit 4419 ori Ultima modificare Vineri, 05 Decembrie 2014 12:26

2 comentarii

 • postat de Ion Joi, 04 Decembrie 2014 17:49 5.13.228.*** Link la comentariu
  0
  4

  Multumim pentru eforturile facute pentru redeschiderea patinoarului pentru public. Atentie la tarifele de inchiriere, sa nu favorizati "particularii". Am reticente cu privire la obligativitatea purtarii de casti de protectie- este primul patinoar unde aud de asa ceva la patinatorii amatori; - nu stiu cum si cine va asigura igienizarea sigura a castilor dupa fiecare serie! Sper ca nu veti majora astfel artificial tarifele de acces pe patinoar, conditionand accesul de folosirea castilor! Asa au facut si la Cinemacity Braila, unde dupa o perioada, au introdus o taxa aditionala pentru igienizarea ochelarilor 3D....Tarifele trebuie sa fie accesibile pentru toti - copii si adulti, avand in vedere ca patinoarul este al primariei si cheltuielile suportate in intregime de primarie! Fundatia Sportului galatean nu cred ca are ca scop profitul ci atragerea catre sport!
  Un numar de telefon unde se pot cere relatii cu privire la program? La numarul vechi raspund cei de la Gospodarire urbana, care nu stiu nimic.

  Raportează
 • postat de un cetatean nemultumit Joi, 04 Decembrie 2014 17:38 89.137.227.*** Link la comentariu
  6
  5

  la ce ne mai trebuie patinoar daca avem partii printre blocuri. de ce nu are fiecare asociatie nisip sau sare sa dea pe jos sa nu ne mai rupem gatul iarna de iarna. nesimtitilor care aveti palate si conturi grase si va plimbati prin tarile calde din banii nostri, ai celor care muncim pentru un cacat de salariu. jegurilor !!!!!!!! NE:AM SATURAT SA NE RUPEM OASELE PE GHEATA!!!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.