DANS SPORTIV/ Vicecampioni la Openul Italiei

DANS SPORTIV/ Vicecampioni la Openul Italiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Raul Faliboga şi Loredana Buţea, doi tineri care dansează împreună de şapte ani, şi-au reconfirmat valoarea la una dintre cele mai puternice competiţii din circuitul mondial


Au pornit împreună acum şapte ani, în paşi de dans, pe drumul către marea performanţă. S-au călit la nenumărate competiţii naţionale şi internaţionale, anii au trecut, au ajuns la vârsta adolescenţei, iar zilele trecute au uimit din nou lumea acestui sport, devenind vicecampioni la secţiunea standard - tineret (16-18 ani) a Openului Italiei, de la Milano. Raul şi Loredana, el gălăţean, ea brăileancă, nu se află la prima astfel de ispravă, cea mai mare performanţă a sportivilor de la Clubul Fantezia din Galaţi fiind medaliile de argint la Campionatul Mondial din 2012, la Moscova, atunci la juniori.

"La început, eram fericit chiar şi cu un loc trei la vreun concurs local, pe la Brăila sau Focşani. Nici nu îndrăzneam să mă gândesc la o medalie la Mondiale", a mărturisit Raul, la întoarcerea de la Milano, unde au concurat la categoria lor de vârstă alături de 18 de perechi din zece ţări.

Ştiau că sunt foarte bine pregătiţi, că pot fi cei mai buni, dar nu sperau decât la o medalie de bronz, convinşi că arbitrii vor avea grijă de cele două perechi ale ţării gazdă. „Imediat după ultimul dans, am rămas pe ring pentru premieri: locul 6 - Slovenia, locul 5 - Italia, cu o pereche cu un an mai mare decât noi, locul 4 - Rusia, uraaa!!... suntem pe podium, avem o medalie. Am terminat pe locul al doilea şi am fost felicitaţi de organizatori, care se simţeau cumva «vinovaţi» că aurul s-a dus spre perechea italiană, aceeaşi cu care ne-am intersectat paşii la Viena, în această lună, când noi am terminat pe locul 6, iar ei pe 5", a povesti Raul Faliboga intensele trăiri de la aflarea clasamentului.

Părinţii, campioni mondiali!

Raul şi Loredana au început să practice dansul acum zece ani, când erau în clasa I, eforturile părinţilor pentru a-i susţine şi material în acest sport foarte costisitor fiind uriaşe.

„Ne pregătim pentru Mondialele de anul viitor, experienţa competiţiilor internaţionale contând enorm. Au fost la Tillburg în Olanda, la Tokyo, Rimini în Italia, Praga, Stuttgart, Bratislava, Chişinău şi Viena. Pregătirea costă cam 5.000 de euro, mare parte din sacrificiile părinţilor, ale clubului şi susţinerea financiară oferită de Primărie. Este foarte greu, federaţia suportă doar costurile deplasărilor la Campionatele Mondiale şi Europene, atât. Iar ruşii, italienii şi multe alte perechi cheltuie în pregătire 15.000 de euro”, a subliniat Marian Adam, preşedintele clubului Fantezia, meritele părinţilor celor doi performeri.

Acesta a precizat că rezultatul de la Milano, mai ales că au depăşit perechea rivală din Rusia, înseamnă enorm în perspectiva Campionatului Mondial de anul viitor. „A fost o competiţie grea, cu multe perechi valoroase, din ţări cu tradiţie în lumea dansului sportiv. Faptul că am reuşit să depăşim perechea din Rusia ne dă mari speranţe pentru anul competiţional 2015. Dacă vom reuşi să ne calificăm la Mondiale, sunt sigur că vor ajunge în finală, mai ales că 2015 este ultimul an când mai pot concura la categoria tineret”, a adăugat Marian Adam, preşedintele Clubului Fantezia.

Citit 1512 ori Ultima modificare Marți, 02 Decembrie 2014 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.