"25 de ani de Viaţa liberă"/ VOTEAZĂ AICI cel mai important SPORTIV gălăţean din ultimul sfert de veac

"25 de ani de Viaţa liberă"/ VOTEAZĂ AICI cel mai important SPORTIV gălăţean din ultimul sfert de veac
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu există niciun domeniu în care competiţia să fie mai acerbă decât în sport. Însă sportul nu este doar o luptă pentru medalii, ci îngemănează şi valori fundamentale precum, bunăoară, mândria naţională. „Viaţa liberă” continuă demersul editorial prin care doreşte să aducă în prim-plan oamenii care au marcat istoria Galaţiului în ultimii 25 de ani. De data aceasta vom încerca să stabilim un clasament al celor mai importanţi sportivi din judeţ. O alegere grea, după cum veţi vedea, dat fiind că aceste meleaguri au fost mereu izvor de campioni.

Juriul de specialitate (format din trei jurnalişti şi reprezentanţii a două instituţii fundamentale ale sportului: DJTS  şi Fundaţia „Sportul gălăţean) a nominalizat deja candidaţii. În urma centralizării opţiunilor (fiecare membru al juriului a nominalizat câte cinci candidaţi, cărora le-a acordat câte 5, 4, 3, 2, respectiv un punct) s-au calificat la proba votului publicului trei sportivi şi două echipe care au făcut istorie pentru Galaţi:

Lucian Bute (box). Medalie de bronz la CM 1999 (amatori). Campion mondial versiunea IBF (profesionişti), titlu pe care şi l-a apărat de nouă ori, devenind astfel cel mai performant pugilist român din toate timpurile la profesionişti;

– Nicu Vlad  (haltere). Multiplu campion mondial şi european. În toată cariera: două recorduri mondiale, 17 medalii la Campionatele Mondiale (11 de aur, 4 de argint şi 2 de bronz), 17 medalii la Campionatele Europene (9 de aur, 6 de argint şi 2 de bronz), Multiplu medaliat al Jocurilor Olimpice: aur în 1984 la Los Angeles, argint în 1988 la Seul şi bronz în 1996 la Atlanta;

- Viorica Susanu (canotaj). Are cele mai mari performanţe din istorie pentru un sportiv născut în Galaţi: 4 titluri de campioană olimpică (2000, 2004, 2008) şi încă o medalie de bronz la JO din 2008; 11 medalii la Campionate Mondiale: 5 aur, 4 argint, 2 bronz;

- FC Oţelul Galaţi (fotbal).  Campioana României şi câştigătoarea Supercupei în 2011;

- CSU Metal Galaţi (volei). Campioană naţională patru ani la rând (2007, 2008, 2009, 2010). În 2007, 2008 şi 2009 a reuşit eventul, câştigând şi Cupa României. A fost prima echipă feminină românească care a jucat în Liga Campionilor.

{acepolls 26}

Votaţi!

Dumneavoastră, cititorii, aveţi posibilitatea să votaţi electronic, în vederea stabilirii ierarhiei finale. Va fi declarat câştigător al titlului neoficial de „Cel mai important sportiv gălăţean din ultimul sfert de veac” nominalizatul care va obţine cele mai multe voturi din partea publicului. Votarea începe luni, 8 decembrie, de la ora 0,00, şi va dura până miercuri, 10 decembrie, la miezul nopţii. Ulterior, reporterii noştri vor documenta şi redacta biografiile celor cinci sportivi, în frunte cu câştigătorului secţiunii, care vor fi prezentate în ediţia de luni, 15 decembrie, într-o pagină specială.

Precizăm că au mai obţinut nominalizări, dar nu au intrat între primii cinci ca punctaj, următorii sportivi excepţionali: Ana Porgras (gimnastă), Steluţa Luca (handbalistă), Marcel Glăvan (canotor) şi Antonel Borşan (canotor). Felicitări!

Vă reamintim că vă puteţi exprima opţiunea, prin vot electronic până miercuri, 10 decembrie 2014, la ora 24.00. Mult succes!

Citit 1662 ori Ultima modificare Joi, 11 Decembrie 2014 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.