BASCHET/ Phoenix are trei jucătoare la echipa naţională
Foto: Gabriela Cursaru, coordonatoarea de joc a echipei Phoenix

BASCHET/ Phoenix are trei jucătoare la echipa naţională
Gabriela Cursaru, coordonatoarea de joc a echipei Phoenix
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Baschetbaliste selecţionate în lotul reprezentativ sunt în cantonament la Cheile Grădiştei şi vor avea doar două zile libere, de Crăciun


Echipa naţională de baschet feminin a României, al cărei selecţioner este gălăţeanul Florin Nini, a început un stagiu de pregătire centralizată la Cheile Grădiştei - Fundata, la care participă 17 jucătoare din campionatul intern. Baschetbalistele care joacă în străinătate nu pot fi prezente pentru că sunt angrenate în competiţii cu echipele de club în această perioadă.

Acesta este al doilea cantonament din 2014 al lotului naţional feminin, după cel din vară, care a durat aproape două luni, echipa României pregătindu-se pentru turneul final al Campionatului European de anul viitor, care va fi găzduit în comun de ţara noastră şi Ungaria (11-28 iunie 2015).

Din lotul aflat la Cheile Grădiştei fac parte şi trei jucătoare de la Phoenix Galaţi, clubul care-l are manager general pe selecţionerul Florin Nini. Cele trei sunt Gabriela Cursaru, Romina Filip şi Adelina Ştefan, care erau componente ale echipei naţionale şi înainte de a se transfera la Phoenix. Acestea n-au avut deloc liber după ultimul meci de campionat al echipei de club, a doua zi trebuind să se prezinte la lot. O altă baschetbalistă de la Phoenix care avea statul de componentă a echipei naţionale înainte de a veni la Galaţi, Andra Ionescu, nu a fost convocată în acest stagiu. „Andra vine după acea operaţie la genunchi, care a însemnat o pauză foarte lungă. Nu a revenit de prea mult timp pe teren şi nu a avut timpul necesar pentru a ajunge la un potenţial optim”, a precizat Florin Nini.

A doua zi de Crăciun, în avion

Programul echipei reprezentative este unul foarte încărcat, jucătoarele neavând parte de vacanţă în perioada Sărbătorilor. Stagiul de la Cheile Grădiştei se va încheia pe 23 decembrie la prânz, apoi vor urma doar două zile libere. Pe 26 decembrie, lotul se va reuni din nou, direct la aeroport, pentru a pleca în Italia, în localitatea Schio, unde va juca pe 27 şi 29 decembrie două meciuri amicale cu adversari redutabili, selecţionatele Italiei, respectiv, Rusia.

Reamintim că echipa României a fost distribuită în Grupa A a turneului final de anul viitor, Eurobasket Women 2015, tricolorele urmând să evolueze, la Timişoara, împotriva puternicelor selecţionate ale Franţei, Cehiei, Ucrainei şi Muntenegrului.

 

Citit 894 ori Ultima modificare Marți, 16 Decembrie 2014 17:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.