TENIS, Fed Cup Galaţi/ Legendara Florenţa Mihai: "La Galaţi vom vedea cea mai bună echipă a României din istorie"

TENIS, Fed Cup Galaţi/ Legendara Florenţa Mihai: "La Galaţi vom vedea cea mai bună echipă a României din istorie"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Interviu cu prima româncă finalistă la Roland Garros, acum în conducerea Federaţiei Române de Tenis Echipa Spaniei a ajuns duminică seară în Galaţi, pentru meciul cu România, programat sâmbătă şi duminică, în formulă incompletă, fără Garbine Muguruza, care urma să sosească luni seară. Silvia Soler-Espinosa (67 WTA), Lara Arruabarena (86 WTA) şi Anabel Medina Garrigues (499 WTA), asistate de fosta marie glorie a tenisului mondial Conchita Martinez (33 de turnee WTA câştigate în carieră), în calitate de căpitan nejucător, au inaugurat luni, 2 februarie, arena de tenis amenajată în Galaţi, la Patinoar, la primul lor antrenament de la sosirea în România.

Oficiile de gazdă au fost făcute de legendara Florenţa Mihai, prilej de neratat pentru un interviu cu prima româncă finalistă la Roland Garros (1977, la simplu şi dublu mixt).

 

- Bun venit în Galaţi! Cum vedeţi această întâlnire din Fed Cup dintre echipele României şi Spaniei?

- Este unul dintre cele mai mari evenimente din ultimii ani ale tenisului feminin românesc. Această întâlnire care va avea loc la Galaţi este de o amploare extraordinară, interesul publicului este o dovadă. Mă bucur că are loc aici, la Galaţi, un vechi centru al tenisului românesc care, de-a lungul timpului, a avut mulţi campioni naţionali.

- Ce părere aveţi despre condiţiile de aici, un patinoar transofrmat în arenă de tenis?

- Eu cunosc patinoarul de mulţi ani şi acum l-am revăzut după mult timp. Ce aţi făcut aici dumneavostră, gălăţenii, este ceva extraordinar, Chiar şi echipa Spaniei, de care eu mă ocup în această săptămână, a fost foarte impresionată de cum arată arena şi suprafaţa de joc. Din tot sufletul pentru organizatorii de aici, multe felicitări.

- În ceea ce priveşte factorul sportiv, credeţi că avem în acest moment una dintre cele mai puternice echipe din istorie?

- Categoric, da. Înainte am mai avut jucătoare bune, una-două, dar de data aceasta sunt patru jucătoare în prima sută de locuri a clasamentului mondial şi este cea mai bună echipă de Cupa Federaţiei pe care a avut-o România până acum.

- Raportat şi la poziţiile ocupate în clasamentul mondial WTA de jucătoarele din Spania, credeţi că nivelul acestui meci poate fi al unei finale de Fed Cup?

- În general, orice meci de Grupă Mondială, fie că este G I sau G II, poate fi considerat o finală. Să nu uităm că echipele care participă în Grupele Mondiale au în componenţă unele dintre cele mai bune jucătoare din lume. Bineînţeles, cred că echipa noastră are prima şansă, mai ales prin absenţa lui Carlos Navarro. Asta nu înseamnă că responsabilitatea echipei noastre este mai mică.

- Ce vă face să spuneţi că România are prima şansă?

- Nu mă îndoiesc de Simona (n.r. - Simona Halep), care în mod normal ar trebuie să facă două puncte. De asemenea, mă gândesc la Irina (n.r. - Irina Begu), care este capabilă oricând să câştige şi în faţa lui Muguruza, şi în faţa lui Espinosa, iar la dublu merg foarte ferm pe victoria Monicăi Niculescu şi a Irinei Begu.

- Tenisul gălăţean are o jucătoare care anul trecut a fost românca cu cea mai mare ascensiune în topul WTA, Patricia Ţig. Aţi apucat să o vedeţi?

- Pe Patricia o ştiu de când era copil. Acum se pregăteşte şi la Centrul Naţional de Tenis, ştiu că în ultima vreme face pregătire cu Răzvan Sabău, fost component al echipei de Cupa Davis. Este o speranţă pentru viitorul echipei de Cupa Federaţiei.

- Are potenţial pentru Top 100 WTA?

- Categoric, da. Prin muncă şi sacrificii, poate şi cu puţin noroc, poate să ajungă până sus.

Citeşte şi: IMAGINI de la PRIMELE schimburi de MINGI din PATINOARUL în care se joacă TENIS

Citit 1830 ori Ultima modificare Luni, 02 Februarie 2015 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.