Oţelul, ca-n vremurile bune: 2-0 cu FC Argeş!

Oţelul, ca-n vremurile bune: 2-0 cu FC Argeş!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trupa lui Grigoraş a făcut în ultimul meci de pe teren propriu ceea ce reuşea constant în stagiunile precedente, atunci când ţintea numai la Europa şi nu la matineul cu două serii * Cu un public fierbinte, care şi-a adus aminte de valurile sud-americane, roş-alb-albaştrii s-au impus mai clar decât o arată scorul, ratând o sumedenie de ocazii *

OŢELUL GALAŢI – FC ARGEŞ 2-0 (2-0)

Stadionul „Oţelul” – 10.000 spectatori;

Au marcat: Ibeh 12’, Pena 30’ penalty;

Cartonaşe galbene: Giurgiu 18’, Costin 51’, M. Tănasă 60’ / Poenaru 69’;

Cartonaş roşu: Bălaşa 29’;

Echipele utilizate:

OŢELUL: Kolev – Râpă, Sârghi (70’ Gado), Jelev, Ilie – Costin, Giurgiu – Ibeh, Paraschiv, Sălăgeanu (88’ Neagu) – Pena (43’ M. Tănasă). Antrenor: Petre Grigoraş;

ARGEŞ: Boşneag – Voicu, Bălaşa, Cazan, Poenaru – C. Tănase (83’ Doman), Tameş, Bazzi, Năstăsie – Dulcea (75’ Voiculeţ), Iordache (32’ Lăcustă). Antrenor: Ionuţ Badea;

Au arbitrat: Ciprian Danşa (Oradea) – Ioan Onicaş (Zalău) şi Sebastian Stoianof (Constanţa).

N-au mai avut emoţii

De aproape zece luni nu mai avusese Oţelul un adormitor 2-0 la pauză (2 august 2008, cu CS Otopeni). Un veac trecuse de atunci, mulţi dintre fanii care au cotropit ieri stadionul de lângă Spitalul de Copii – apropo, s-a stat la coadă ca pe vremuri la tacâmuri de pui! – uitând ce trebuie să facă la gol.

Scăpaţi cu o seară înainte de angoasa retrogradării (Mediaşul a pierdut la Constanţa şi s-a dus la vale), roş-alb-albaştrii lui Petre Grigoraş au făcut nani în linişte şi ieri şi-au adus aminte că în tur, la Piteşti, fuseseră făcuţi tocătură de sarmale de către arbitri. Pentru acel 3-2 a lucrat din plin patronul Argeşului Cornel Penescu – „fluieraşii” Martiş şi Savaniu cunosc detaliile – tocmai de aceea omul cu banu’ de la Piteşti stă pitit în beciul poliţiei. 

Ibeh, gol şi pericol!

Euforia de la primul gol – închipuiţi-vă 10.000 de oameni cărora le-au sărit pe nas seminţe, pop-corn, sandvişuri şi diverse lichide! – s-a transformat într-un oftat prelung. Nigerianul Ibeh, tot mai îndrăgit la Dunăre, a trimis perfect cu capul în aţe o centrare-şnur a lui Sălăgeanu, dar în cădere s-a lovit tare de bară (12’)!

Atacantul de culoare a fost însă împins de un adversar, iar şansa lui este că şi-a ferit în ultima clipă capul, altfel aţi fi citit acum o cronică de la urgenţe, Doamne-fereşte!

La 2-0 n-au mai fost probleme, iar starea de beatitudine a întrecut orice măsură, publicul savurând o fază în care Paraschiv i-a rupt coloana (aşa sună o metaforă de peluză) lui Bălaşa, iar piteşteanul n-a mai avut ce face decât să-l faulteze în plin careul de 16 metri. Argeşul a rămas în zece, iar penaltiul nu i-a pus nicio problemă lui Pena: 2-0 (30’). 

Ratări ca la balamuc!

Joaca de pe gazon a fost la discreţia gălăţenilor, raportul ocaziilor de poartă strivind clar conceptul de fotbal al oamenilor lui Penescu. Pena (6’, 10’), Ibeh (17’, 23’), Paraschiv (33’, 54’, 85’), Râpă (34’), Sălăgeanu (55’), Gado (74’, 87’ – ambele de singur cu portarul!), respectiv Iordache (9’, 26’), Dulcea (36’), C. Tănase (69’), Doman (89’) – iată ce şi cum au apărut la finalizare cele două tabere, dar asta nu-i totul.

Au existat alte două momente clare de penalti pentru dunăreni, Giurgiu (18’ – faultat clar după un drlibling) şi Paraschiv (46’ – împiedicat în momentul şutului) uitându-se nedumeriţi la cvasi-debutantul Ciprian Danşa, care parcă nu voia să supere pe nimeni.

Lumea din tribune n-a ratat însă ocazia de a sugera, prin manifestări, că-şi doreşte performanţa: scandări generoase, cântece, valuri! Stane, Grig, aveţi grijă că ăştia vor cupe europene!

Citit 1100 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.