„Oţelarii” au ridicat un loc de joacă la „Sf. Mina”

„Oţelarii” au ridicat un loc de joacă la „Sf. Mina”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 40.000 de lei i-a costat un spaţiu cu leagăne şi tobogane pe jucătorii, antrenorii şi conducătorii clubului de Liga I * Fotbaliştii au primit o icoană şi flori, iar în schimb au dat autografe *

Şi cerşetorii s-au bucurat

Pentru credincioşii care s-au aflat întâmplător la slujba de duminică în Biserica „Sf. Mina” din cartierul IC Frimu, a fost o surpriză totală apariţia entităţilor roşii şi albastre care răspund de victoriile şi înfrângerile Clubului de Fotbal Oţelul. Cei care merg des la lăcaşul de cult împrejmuit de macadam ştiau că „într-o duminică vor veni băieţii” pentru a inaugura un parc destinat celor mici.

Până şi cerşetorii fuseseră „updataţi” cu informaţia că echipa-fanion a oraşului va descăleca acolo, astfel că alde Paraschiv şi Jelev au fost marcaţi mai ceva decât pe teren de posesorii leit-motivului „domnu’, dă-mi şi mie un ban!”. Din fonduri proprii, roş-alb-albaştrii au amenajat un loc de joacă în curtea bisericii, gest care i-a costat în total cam 40.000 de lei.

„Are toate autorizaţiile”

„Oricine poate face acest lucru şi ar fi bine să le redăm copiilor dreptul la joacă”, au spus cam toţi cei care au luat cuvântul după ce s-a tăiat panglica spaţiului „profi” în care se află un leagăn mare, cu două băncuţe, o căsuţă cu două guri sub formă de tobogan şi un căluţ cu arcuri – zonă împrejmuită de un gard de lemn special.

„Are toate autorizaţiile, nu există niciun risc de accidentare a celor mici”, a ţinut să ne asigure Marius Stan, directorul general al Oţelului, cel care în numele echipei a primit o icoană şi un buchet de flori din partea preotului bisericii. Fotbaliştilor, care au fost invitaţi aproape de altar, li s-a cântat „mulţi ani trăiască”, iar în curte - şi chiar prin stradă - li s-au cerut autografe până şi pe maieuri!   

Grigoraş, niciodată pe tobogan

Antrenorul Oţelului a fost impresionat de bucuria copiilor la spaţiul de joacă deschis ieri la prânz în curtea Bisericii „Sf. Mina”. „Ia uite-i, ce se mai dau pe tobogane! Eu nu m-am dat niciodată în viaţă pe un tobogan”, i s-a destăinuit tehnicianul secundului său, Marian Dinu. „Păi, încearcă acum”, i-a sugerat acesta, smulgându-i un zâmbet lui Petre Grigoraş.

Cum astăzi e Ziua Internaţională a Copilului, Grig a ţinut să le ureze „La mulţi ani” tuturor prichindeilor. Tehnicianul formaţiei gălăţene are un băiat de 19 ani care joacă fotbal la echipa a doua a Clubului Farul Constanţa.

Citit 944 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.