Colaborarea dintre Oţelul şi Metalosport este în impas după doar o lună
Foto: Dorin Butunoiu (stânga) şi Vlad Răpişcă, în urmă cu o lună, la semnarea protocolului de colaborare

Colaborarea dintre Oţelul şi Metalosport este în impas după doar o lună
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de liga a treia va juca tot pe stadionul Dunărea deşi la desfiinţarea Oţelul II s-a promis că jucătorii trimişi la Metalosport vor putea juca pe stadionul „Zoltan David”

În urmă cu o lună, pe 12 februarie, se oficializa de către Oţelul desfiinţarea echipei secunde, care activa în Liga III. Tot atunci, într-o conferinţă de presă, se anunţa încheierea unui protocol de colaborare între FC Oţelul şi singura echipă din oraş care rămânea să continue competiţia în eşalonul al treilea, Metalosport, în urma căruia 9 jucători de la Oţelul II au trecut la această formaţie. Cinci dintre ei cu transfer definitiv, în coproprietate, FC Oţelul păstrând 50% din drepturile federative, iar ceilalţi patru sub formă de împumut.

Totodată, cei de la Oţelul promiteau că vor pune stadionul „Zoltan David” (ex-Ancora) la dispoziţia echipei la care şi-au trimis jucătorii cel puţin pentru meciurile din campionat.

„Aş avea o precizare de făcut, Metalosport îşi va desfăşura competiţiile şi o parte din antrenamente pe stadionul Ancora. În virtutea acestei bune colaborări încercăm să sprijinim şi cu bazele pe care Oţelul Galaţi le are”, declara atunci Vlad Răpişcă, administrator special al Fotbal Club Oţelul SA.

Totul părea rezonabil, Oţelul scăpa de cheltuielile competiţionale şi cu salariile jucătorilor, iar Metalosport le prelua într-o oarecare măsură şi totodată îşi fortifica lotul.

Problema, plata în avans

Însă, după doar o lună, colaborarea celor două cluburi este în impas,  după ce Oţelul a cerut chirie pentru a lăsa Metalosportul să joace pe „Ancora”, solicitând plata în avans pentru toate meciurile din retur. Dorin Butunoiu, preşedintele Metalosport, a confirmat aceste informaţii şi a spus că, în aceste condiţii, echipa sa va continua să joace pe stadionul Dunărea. „Una din propunerile celor de la Oţelul a fost să împărţim în mod egal toate cheltuielile de administrare a stadionului, care mi s-a spus că sunt în total în jurul sumei de 5.000 de lei. Cealaltă a fost  să plătim o chirie pe meci, iniţial s-a cerut 1.000 de lei, mult raportat la posibilităţile noastre. Apoi, 600 de lei plus încă 150 pentru îngrăşământ şi tuşarea terenului, cam cât ne putem noi permite. Problema e că vor banii în avans, pentru toate cele şase meciuri, se pot întâmpla multe în două luni”, a explicat Dorin Butunoiu.

De partea cealaltă, Vlad Răpişcă spune că situaţia clubului, aflat în insolvenţă, nu-i permite să ofere gratuităţi. „Mă împiedică planul de reorganizare, nu pot oferi gratuitate. Avem cheltuieli de întreţinere a gazonului, este firesc să suporte şi ei o parte din ele. Le-am acceptat suma pe care au spus că şi-o pot permite, nu este o sumă mare. Şi nouă ne cer toţi să plătim în avans”, a declarat Vlad Răpişcă.

În aceste condiţii, Metalosport îşi va juca meciurile de acasă pe Stadionul Dunărea, primul dintre ele fiind programat sâmbătă, de la ora 15,00, cu Gloria Popeşti Leordeni.

Citit 1584 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2015 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.